Manual electronic lansat în premieră la Tîrgu-Mureș

manual MEMPrima editură din România care a dat curs proiectului Ministerului Educaţiei, de realizare a unor manuale noi pentru elevii din clasele I, a fost Editura Edu din Tg Mureş. Aici va fi lansat pe data de 12 septembrie a.c. manualul de “Matematică şi explorarea mediului” pentru clasa I, elaborat după noua programă şcolară. Dacă până în acest an elevii din clasele I studiau două discipline diferite, una fiind “Matematică” iar cealaltă “Cunoaşterea mediului”, începând cu acest an şcolar 2013 – 2014, cele două discipline se studiază integrat, în cadrul aceluiaşi obiect de studiu “Matematică şi explorarea mediului”. Datorită acestui demers complex şi a cerinţei ministerului de realizare a unui manual electronic, care să însoţescă varianta tipărită, nicio editură nu a realizat vreun proiect de manual. Rămâne astfel în sarcina dascălilor dificila misiune de a-şi realiza propriile manuale, sau materiale didactice care sa suplinească lipsa acestora.

În acest context demersul Editurii Edu de realizare a primului manual de “Matematică şi explorarea mediului”, pentru clasa I, este cu atât mai important. Acesta este alcătuit din manual clasic (carte) şi manual electronic (CD). Manualul electronic este similar variantei tipărite, însă imaginile şi explicaţiile statice din manual sunt înlocuite în varianta electronică de experimente şi explicaţii animate. Exerciţiile şi problemele din manual pot fi rezolvate o singura dată, iar corectarea lor este făcută exclusiv de către cadrul didactic. În varianta electronică elevul primeşte sarcini de lucru diferite la fiecare accesare, un feedbeck imediat asupra corectitudinii rezolvării, mici joculeţe şi animaţii educative. În funcţie de numărul de răspunsuri corecte sau greşite, elevul primeşte câte o medalie pentru fiecare pagină, fiind astfel motivat să exerseze şi să-şi îmbunătăţească performanţele. Elevul îşi poate personaliza manualul, selectând paginile favorite şi completând calendarul naturii din fiecare pagină.

Atât manualul clasic cât şi cel electronic conţin 68 de pagini, însă pe versiunea electronică utilizatorul mai găseşte 78 de aplicaţii şi exerciţii interactive şi 71 de filmuleţe şi lecţii animate. Acestea au rolul de a transforma învăţarea într-un proces plăcut şi distractiv.

Editura Edu îşi propune ca manualul de “Matematică şi explorarea mediului”, pentru clasa I, să devină unul pilot, folosit de către cât mai multe cadre didactice şi elevi. Mai multe detalii despre acest manual (cuprins, lecţii, exerciţii, etc.) puteţi vizualiza pe siteul www.edituraedu.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Vreau revista edituraedu
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.