Maraton de lectură: „Citeşte-le tîrgumureşenilor!”

Cea de-a V-a ediţie a maratonului de lectură „Citeşte-le tîrgumureşenilor ” va fi dedicată Zilei Culturii Naţionale şi aniversării celor 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Maratonul va începe în 15 ianuarie la ora 12, la   Zanza Cafe & Lounge (Piaţa Trandafirilor nr. 52) şi va fi un maraton mai scurt, încheiându-se la ora 24.

Ca să răspundeţi invitaţiei lansate de organizatori, nu trebuie decât să vă alegeţi o carte pusă la dispoziţia participanţilor, ori să veniţi cu un volum de acasă, singura condiţie fiind ca alegerea dumneavoastră să cadă pe un volum din operele poetului sărbătorit, ori să fie din opera unui autor mureşean, român sau maghiar, care a fost tradus în româneşte. Maratonul va putea fi urmărit live pe smartphone sau pe facebook www.facebook.com/citestele iar apoi link-ul ce va fi postat acolo.

Cititorii desigur, vor putea dedica fragmentul citit unei persoane dragi, unei muze…

Nu va lipsi nici „Cafeaua de la ora 5” la o discuţie nonconformistă de masă rotundă.

A doua parte a evenimentului se va desfăşura în acelaşi loc, în acelaşi interval de timp, în data de 22 ianuarie, de Ziua Culturii Maghiare. Participanţii de astă dată vor citi din opere traduse în limba maghiară

Echipa de organizare:

Organizator principal: Fundaţia Studium-Prospero

Parteneri: Rotaract Club Téka, Cluburile Rotaract Tîrgu Mureș, Teatrul Naţional Tîrgu Mureș, Universitatea de Arte Tîrgu Mureș, în parteneriat cu revistele Vatra, LitArt și Látó şi Biblioteca Judeţeană Mureş – Biblioteca Teleki Téka şi cu sprijinul Filialei Tîrgu Mureș a Uniunii Scriitorilor din România

Informaţii de background:

Procedura de înregistrare este simplă: cei care doresc să participe se pot înscrie fie prin e-mail, la adresa citeste.mures@gmail.com, fie chiar la Zanza Café & Lounge, şi în ziua maratonului.La înregistrare ne interesează numele şi prenumele dvs., precum şi ora estimativă la care aţi dori să citiţi. Toţi cititorii vor completa un formular de înregistrare. O fotografie a cititorului, însoţită de numele şi prenumele său, precum şi detalii despre pasajul citit şi autorul acestuia vor fi postate pe pagina de Facebook, potrivit organizatorilor.

EM

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.