Maratonul Moşului

mos-craciun-38Voluntarii din filiala Harghita a Crucii Roşii au pornit într-un maraton al Moşului, în cadrul căruia vor alerga zeci de kilometri pentru a duce daruri copiilor din mai multe localităţi ale judeţului.

Preşedinta Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, a precizat că voluntarii vor alerga aproximativ 50 de kilometri, într-o acţiune care se desfăşoară de 10 ani şi care este foarte iubită în judeţ. ,,Aceasta acţiune a devenit tradiţională şi nu mai putem renunţa la ea, pentru că cei mici îl aşteaptă, în fiecare an, pe Moşul. Au fost ani în care am alergat şi 700 de kilometri, în total, pentru ca Moşul să ajungă la copiii care-l aşteptau. Este o bucurie de nedescris şi e important ca ei să simtă că Moşul nu i-a uitat”, a declarat Zsigmond Eva.

A fost Moșul la ei

Primii care au primit daruri, în cursul zilei de vineri, sunt copiii bolnavi, aflaţi în grija mai multor organizaţii din Miercurea Ciuc, după care, voluntarii organizaţiei au pornit, sâmbătă, la drum, către mai multe sate, unele aflate în zone izolate.
Copiii au fost chemaţi în centrele localităţilor, acolo s-a organizat o serbare de aşteptare a Moşului.
Primul popas a fost făcut în satul Ocland, acolo unde s-a pus în scenă o piesă de teatru, în care voluntarii au jucat rolul spiriduşilor, al renilor şi al ajutoarelor Moşului. Apoi a intrat în scenă Moşul, care le-a adus dulciuri.
O parte a drumului până la Ocland a fost străbătut cu maşina, dar voluntarii au parcurs mai mulţi kilometri şi pe jos, aşa cum fac în fiecare an.
Pe lista din acest an a Crucii Roşii se vor afla şi copiii din localităţile Bancu, Ciucsângeorgiu, Armăşeni, Potiond şi Bălan.

Tradiție

Zsigmond Eva a mai spus că în cei zece ani de când a debutat ,,Maratonul Moşului”, voluntarii Crucii Roşii Harghita au alergat mii de kilometri, pentru a le aduce un zâmbet pe chip copiilor care îşi doreau să se întâlnească cu Moşul. De-a lungul anilor, acesta a mers în vizită la copiii din zonele izolate, la cei bolnavi şi foarte săraci.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.