Marfă confiscată în două judeţe

imagesInspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş informează că în urma unor percheziţii efectuate pe raza judeţelor Mureş, Cluj şi Vâlcea au fost confiscate 23 de tone de cereale şi materiale de construcţii de peste 200.000 lei de la o serie de persoane suspectate de evaziune fiscală.

‘În urma a 15 percheziţii efectuate ieri, poliţiştii de investigarea fraudelor din Mureş au ridicat peste 16 tone de grâu, 5 tone de porumb, peste 2 tone de orz, materiale de construcţii, în valoare de 200.000 de lei şi bani. 15 persoane, bănuite de evaziune fiscală, au fost conduse la audieri. La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Mureş au desfăşurat 15 percheziţii, în judeţele Mureş, Cluj şi Vâlcea, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comercializării produselor cerealiere şi al materialelor de construcţii. Poliţiştii bănuiesc 15 persoane că ar fi achiziţionat şi comercializat mărfuri fără documente legale şi fără a le evidenţia în actele contabile’, precizează un comunicat de presă al IPJ Mureş remis duminică.

Potrivit documentului, în urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, pentru continuarea cercetărilor, peste 23 de tone de cereale (grâu, porumb şi orz), materiale de construcţii de peste 200.000 de lei, bani (150.000 de lei) şi alte mijloace materiale de probă.

IPJ mai precizează că la percheziţii au participat şi reprezentanţi din cadrul ANAF şi Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Mureş, care vor continua cercetările în cazul agenţilor economici iar acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cu sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile şi ai I.J.J. Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.