Maria Precup a fost oficial numită primăriță

Sala Mare a Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară” din Reghin s-a umplut până la refuz în seara zilei de joi, 28 iunie, când, de la ora 19, s-a desfășurat Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local şi instituirea oficială a primarului ales al municipiului Reghin, Maria Precup.

Ceremonia a fost oficiată de prefectul judeţului, Alexandru Petru Frătean, care a fost „asistat” de 3 consilieri locali : „Decanul de vârstă Aszalos Gavril (UDMR) şi cei mai tineri membri ai Consiliului, Adriana Pop şi Mihai Pădurean (ambii USL).

Jurăminte

După validarea prin vot a celor 19 componenţi ai deliberativului reghinean (Aszalos Gavril- UDMR, Bendorfean Traian- PPDD, Bândilă Claudiu- USL, Bodó Zoltán – UDMR, Branea Gheorghe- USL, Cocean Maria-PPDD, Danciu Gavril- USL, Demeter Mária – UDMR, Gliga Daniel- USL, Horea Gheorghe- USL, Kalabér László – UDMR, Marian Ovidiu- USL, Márk Endre – UDMR, Nagy András – UDMR, Pădurean Mihai- USL, Pop Adriana- USL, Todoran Aurelian- USL, Socol Ioan- USL şi Zsigmond Zsolt- UDMR), a urmat depunerea jurământului. Hotărârea judecătorească de validare a mandatului primarului Maria Precup a fost citită de şefa Judecătoriei Reghin, Gabriela Badiu. Profund emoţionată de solemnitatea momentului, dar fericită, Maria Precup a depus jurământul cu mâna pe biblie şi a fost îndelung aplaudată de cei prezenţi în sală.

Încă nu avem viceprimar

A urmat prima şedinţă a noului Consiliu Local şi mulţi dintre spectatori au crezut că vor asista la desemnarea viceprimarului, lucru care nu s-a întâmplat. Noii consilieri şi-au ales un preşedinte de şedinţă, care să conducă viitoarele întâlniri timp de 3 luni, în persoana lui Gavril Danciu (USL). Acesta a mulţumit tuturor celor care au acordat încredere grupării politice din care face parte şi a declarat închise lucrările primei şedințe a Consiliului Local Municipal Reghin.

Discursuri de felicitare şi susţinere

A urmat o sesiune de alocuțiuni. Primul care a vorbit în faţa microfonului a fost protopopul Teodor Beldean. Prezenţi la eveniment, prefectul judeţului-Alexandru Petru Frătean, preşedintele Consiliului Judeţean – Ciprian Dobre şi preşedintele PSD Mureș- deputatul reghinean Vasile Gliga, au susţinut în discursurile lor ideea de unitate şi responsabilitate la nivelul USL şi şi-au declarat încrederea deplină în noul primar al municipiului Reghin, doamna Maria Precup.

Printre vorbitori s-a aflat şi fostul primar, Nagy András, care a mulţumit tuturor pentru că l-au susţinut în realizările din ultimii 8 ani, a felicitat-o pe Maria Precup dorindu-i succes şi a încheiat spunând că va face tot ceea ce îi stă în putinţă, în calitate de consilier, pentru dezvoltarea în continuare a oraşului. Ultimul cuvânt l-a avut Maria Precup. Primăriţa a fost îndelung ovaţionată chiar înainte de a rosti vreo vorbă. Discursul ei a fost unul de suflet, dar a punctat ideea de responsabilitate, unitate şi colaborare. Maria Precup şi-a reafirmat hotărârea de a-şi respecta fiecare promisiune din campania electorală exprimându-şi intenţia de a păstra şi continua ceea ce s-a făcut bun şi de a implementa proiecte noi care să ridice standardele de viaţă ale reghinenilor. ,,Vom munci împreună şi apoi ne vom distra tot împreună”, a fost propoziţia care a declanşat ropote de aplauze.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.