Maria Precup felicitată de premier

ponta (2)„Mă mândresc foarte mult cu doamna Maria Precup … Cred că doamnele pot fi primari cel puțin la fel de buni ca bărbații”, a declarat premierul României, Victor Ponta în timpul vizitei pe care a făcut-o vineri la Reghin.
Prima oprire…
… a șefului Guvernului, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, Ministrul Agriculturii- Daniel Constantin, Ministrul de Externe- Titus Corlăţeanu și Ministrul Apărării Naţionale- Mircea Duşa, în cadrul vizitei oficiale în judeţul Mureş, a fost făcută la Reghin, unde oaspeții au fost întâmpinați de primarul Maria Precup. După ce au vizitat fabrica de viori a firmelor Gliga, oficialii au asistat la un program artistic pregătit de elevii şcolii de dans sportiv.
„Vreau ca toată lumea să știe că la Reghin se fac unele din cele mai bune viori din lume, că sunt 260 de copii la grădiniță și școala generală care fac dans sportiv și că avem campioni mondiali de aici. Ar trebui, mult mai des, să fim mândri de tot ce avem în Romania!”, a declarat primul-ministru al Romîniei în fața jurnaliștilor prezenți la Reghin.
Barajul de la Răstolița
Următoarea oprire a premierului a fost la Răstolița, unde a vizitat centrala hidro-electrică, investiție începută în anul 1990. Victor Ponta a precizat că a dorit să vadă personal cum arată barajul început în urmă cu aproape 25 de ani. Premierul a primit asigurări că la sfîrșitul anului 2015 acesta va fi pus în funcțiune deoarece la ora actuală investiția este finalizată în proporție de peste 90 %. La întâlnire au participat şi reprezentanţii instituţiilor implicate în investiţie, precum şi administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza care a explicat în detaliu la ce se referă proiectul.
S-au alocat banii
„….Dacă am porni acum de la zero nu ar mai face nimeni această investiție, că nu se justifică economic, dar dacă tot ai făcut peste 90 % e păcat să nu o termini! Așa încât au fost alocați banii pentru anul acesta și pentru anul viitor, am discutat și cu autoritățile locale și dincolo de partea strict economică- de producția de energie, apa din această acumulare poate să fie folosită pentru proiectele pe care le avem de alimentare cu apă a tuturor localităților din aval”.
De la Răstoliţa, membrii Guvernului au plecat spre Tîrgu-Mureş pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii combinatului chimic Azomureş.

Emeşe ARDELEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.