Marius Mihalache. Concert de Jazz în Cetatea Târgu Mureş

Marius Mihalache (născut pe 27 mai 1974) este un cunoscut țambalist român, interpret, compozitor, orchestrator revoluționează prin abordarea diferitelor stiluri muzicale. El interpretează la țambal piese ce pornesc de la muzica clasică, folclor, muzică romanes, jazz și ajung până la etno jazz. Marius Mihalache ia primul contact cu țambalul încă de la vârsta de 4 ani, încurajat de tatăl său.

Într-un interviu artistul povestește cum rămâne fascinat de țambal încă de la prima sa întâlnire cu acesta. Studiul adevărat îl începe la vârsta de 6 ani la pian. La 10 ani câștigă primul său premiu la Atena în Grecia. Iar la 17 interpretaează la țambal Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert și Mozart stârnind mii de aplauze la Scala di Milano. Cel mai important moment din viata sa de artist, este întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, cântând în deschiderea a câteva concerte ale acestuia.

Marius Mihalache a împărțit scena cu mulți artiști renumiți precum Gloria Gaynor și Nina Simone. Înainte de lansarea primului său album în 1998, artistul compune coloana sonoră pentru mai multe filme și seriale TV , cum ar fi Asfalt Tango (1995), Filantropica (2002), Garcea și oltenii (2002), La urgență (2006), Ticăloșii (2007) etc. În 1998 lansează primul său album de etno-jazz „Eclipse”, urmat de altele si de colaborări, o perioadă în care abordează mai multe stiluri de la jazz la muzică țigănească. 2007 este anul în care albumul World Symphony este lansat, un experiment muzical în care sunt îmbinate elemente de jazz, etno și lounge pe acorduri de țambal, flaut, armonica și voce.

Dupa această perioadă are o serie de concerte și festivaluri în țară și în lume. De asemenea are o serie de colaborari cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Steve Vai si Kitaro. Anul 2012 marchează începutul proiectului actual, Back To Swing – Marius Mihalache. Prin acest nou experiment muzical, artistul își propune să aducă în atenția publicului român și nu numai atmosfera anilor 1920 – 1940 odată cu ritmurile swing-ului timpuriu.

Duminică seara 23 iulie, de la ora 19:00, în Cetatea Medievală vom avea privilegiul să ne întâlnim cu acest minunat muzician alături de prietenii săi. Intrarea este liberă !

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.