Marș împotriva avorturilor

Protopopul greco-catolic din Târgu Mureş, Dan Fodor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ‘Marşul pentru Viaţă’, care va avea loc în premieră, sâmbătă, la Târgu Mureş, va fi un semnal de alarmă împotriva avortului. ‘Încercăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să tragem un semnal de alarmă. Tema conferinţei este acţiunea de sâmbătă, 24 martie, pentru viaţă, un marş pentru viaţă. Trăim timpuri destul de grele, în care păcatul, în care răul se încearcă să fie prezentat ca o normalitate. Nu este o normalitate. Din punctul de vedere al Bisericii este un păcat foarte greu, pentru că Porunca a 5-a din Decalog spune: ‘Să nu ucizi’. Este o ucidere care se face în mod voit şi de cele mai multe de ori, din păcate, în mod inconştient. Mamele care fac avort îl fac ca pe ceva firesc, ca pe ceva obişnuit. Cu siguranţă că nu este normal şi nu este obişnuit. Încercăm să tragem un semnal de alarmă pentru toţi cei care ar putea să contribuie cumva la combaterea acestui flagel al morţii, care este avortul. Este o întrerupere violentă a unei vieţi, este o crimă premeditată, bine gândită’, a arătat Fodor. Acesta a arătat că evenimentul are caracter naţional şi internaţional mai ales că din cauza avorturilor natalitatea a scăzut şi populaţia este tot mai îmbătrânită.

Potrivit organizatorilor, scopul marşului este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii. Aceştia susţin că scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin restricţionarea sau oprirea avorturilor. ‘În contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene se va lansa un manifest către societate şi către clasa politică, document prin care se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei. Conform datelor statistice, în ultimele două decenii, România a pierdut unul din cinci români prin practica avortului’, au precizat organizatorii.

‘Marşul pentru Viaţă’ va avea loc în circa 20 de oraşe ale României, precum şi în Washington, Paris, Berlin şi Budapesta. Marşul de la Târgu Mureş va începe în Piaţa Teatrului, va cuprinde şi Piaţa Trandafirilor şi se va încheia cu o proiecţie de film pro viaţă la cinematograful Arta.

Potrivit unei statistici a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, din 1990 până în 2011, în judeţ au fost raportate în jur de 175.000 de avorturi, însă se presupune că numărul acestora a fost mult mai mare, întrucât cabinetele private nu au avut obligaţia raportării numărului avorturilor. În 1990 în judeţul Mureş au fost înregistrate 16.254 de avorturi, iar în 2011 numărul acestora a scăzut la 2.800.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.