"Masacrul de la München," 1972

800px-Connollystraße_31_-_GedenktafelÎn urmă cu 42 de ani, pe 5 septembrie, la München, în timpul Jocurilor Olimpice de Vară din Germania, opt terorişti din grupul militant „Septembrie Negru” au ucis doi membri ai delegaţiei Israelului şi au luat 9 ostatici în Satul Olimpic.”Cinci palestinieni, îmbrăcaţi în echipament sportiv şi având asupra lor genţi pline cu armament, au reuşit să pătrundă în Satul Olimpic în cursul nopţii, unde s-au întâlnit cu alţi trei complici – toţi membri ai grupării “Septembrie negru”. Aceştia au luat cu asalt apartamentele în care erau cazaţi sportivii israelieni, ucigând pe loc doi dintre membrii delegaţiei şi luându-i ostatici pe restul”, scrie portalul Salut Trecut.
Negocierile între şeful Poliţiei germane, Manfred Schreiber şi liderul echipei olimpice egiptene, Ahmed Touni. Deşi au durat peste 20 de ore, nu s-au bucurat de succes. Teroriştii au cerut eliberarea a 234 de prizonieri arabi şi germani şi un avion cu care să ajungă în Egipt, la Cairo. În cele din urmă grupul terorist palestinian a fost atras în cursă la baza aeriană Fýrstenfeldbruck. În timpul operaţiunii de salvare după un schimb de focuri de două ore au murit 9 ostatici israelieni, 5 dintre terorişti şi un poliţist.
Olimpiada a fost reluată după o pauză de 34 de ore de la tragicul eveniment, rămas în istortie ca „Masacrul de la München”.

Foto Wikipedia

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.