"Masacrul de la München," 1972

800px-Connollystraße_31_-_GedenktafelÎn urmă cu 42 de ani, pe 5 septembrie, la München, în timpul Jocurilor Olimpice de Vară din Germania, opt terorişti din grupul militant „Septembrie Negru” au ucis doi membri ai delegaţiei Israelului şi au luat 9 ostatici în Satul Olimpic.”Cinci palestinieni, îmbrăcaţi în echipament sportiv şi având asupra lor genţi pline cu armament, au reuşit să pătrundă în Satul Olimpic în cursul nopţii, unde s-au întâlnit cu alţi trei complici – toţi membri ai grupării “Septembrie negru”. Aceştia au luat cu asalt apartamentele în care erau cazaţi sportivii israelieni, ucigând pe loc doi dintre membrii delegaţiei şi luându-i ostatici pe restul”, scrie portalul Salut Trecut.
Negocierile între şeful Poliţiei germane, Manfred Schreiber şi liderul echipei olimpice egiptene, Ahmed Touni. Deşi au durat peste 20 de ore, nu s-au bucurat de succes. Teroriştii au cerut eliberarea a 234 de prizonieri arabi şi germani şi un avion cu care să ajungă în Egipt, la Cairo. În cele din urmă grupul terorist palestinian a fost atras în cursă la baza aeriană Fýrstenfeldbruck. În timpul operaţiunii de salvare după un schimb de focuri de două ore au murit 9 ostatici israelieni, 5 dintre terorişti şi un poliţist.
Olimpiada a fost reluată după o pauză de 34 de ore de la tragicul eveniment, rămas în istortie ca „Masacrul de la München”.

Foto Wikipedia

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.