„Meciuri foarte bune, dar nu ne-am îndeplinit obiectivul”

Antrenorul echipei de fotbal FCM Târgu Mureş, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat joi, înaintea plecării la Târgu Jiu, unde echipa va disputa peste două zile meciul din etapa a 26-a cu Pandurii, că jucătorii săi au reuşit meciuri foarte bune în ultima perioadă, cu rezultate bune, dar FCM nu şi-a îndeplinit încă obiectivul, acela de a rămâne în Liga I.

”Am aproape toţi jucătorii la dispoziţie pentru acest meci, cu o echipă foarte bună (Pandurii – n.r.), şi va trebui într-adevăr să ne dorim tot atât de mult ca şi la celelalte jocuri. Dacă ne dorim, dacă suntem pregătiţi, dacă suntem motivaţi, foarte concentraţi, eu cred că putem să aducem cel puţin un punct de la Târgu Jiu. Am studiat foarte bine adversarul, sistemul de joc un 4-3-3 cu un joc bun de posesie, cu un joc dinamic, jucători tehnici şi de viteză, jucători buni de contraatac, care joacă de mult timp împreună. Rămâne de văzut dacă reuşim în timpul jocului să fim foarte conectaţi, să avem o formă fizică foarte bună şi să luptăm pentru fiecare minge. Atunci sigur avem şanse să obţinem un rezultat foarte bun, pentru că deocamdată am reuşit meciuri bune, cu rezultate bune, dar încă nu ne-am îndeplinit obiectivul şi, deocamdată, trebuie să rămânem tot atât de modeşti, să muncim foarte mult pentru a-l îndeplini”, a susţinut Sabău.

Antrenorul a arătat că dacă până acum a crezut că la 35-36 de puncte echipa sa ar putea fi salvată de la retrogradare, acum nu mai este convins că aceste puncte ar fi suficiente, fiind necesare, în opinia sa, în jur de 37-38 de puncte. Sabău a spus că mai sunt multe puncte în joc, că vor fi jocuri grele, inclusiv jocuri cu echipe care au acelaşi obiectiv, salvarea de la retrogradare, şi că formaţiile care sunt mai bine pregătite, cu un lot numeros şi valoric, vor avea o şansă. Antrenorul a ţinut să precizeze că echipa sa merge la Târgu Jiu pentru a juca fotbal şi că, de joi, elevii săi încep şi o pregătire mentală, ”să ajungem să fim motivaţi, să înţelegem situaţia în care ne aflăm ca echipă”. Ioan Ovidiu Sabău a mai spus că singurul jucător indisponibil din lotul lui FCM este Giani Kiriţă, din cauze medicale.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.