Medalii pentru kyokushinii de la „Tiger Budo” la Campionatul Național de Karate Kyokushin Arad și Cupa „Budokai Masters” Arad

Duminică, 7 Mai, la Arad s-a desfășurat Campionatul Național de Karate Kyokushin pentru sportivii cu vârsta cuprinsă între 18-22 ani, 15-16 ani și 13-14 ani, cât și Cupa „Budokai Masters” dedicată sportivilor peste 35 de ani. Ediția de anul acesta a reunit 120 de sportivi și mai bine de 15 cluburi din țară afiliate de Federația Română de Karate Kyokushin, iar la Cupa „Budokai Masters” s-au înscris 9 cluburi și 22 de sportivi. Cupa „Budokai Masters” a permis participarea „veteranilor” Kyokushin-ului românesc fiind împărțit pe categorii de vârstă ( +35 ani până la + 50 de ani), dar și a celor care au ales „calea” artelor marțiale mai târziu.

Clubul mureșean „Tiger Budo”, antrenor Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN, a participat cu 15 sportivi, atât la proba de kumite cât și de kata, acumulând 18 medalii dintre care 6 de aur, 4 de argint și 8 de bronz.

Astfel, la categoria de vârstă U22, Alin Moga are locul 2 la kumite (minus 80 kg) și locul 3 la kata, Alin Sinmărtean – locul 2 la kumite ( minus 65 kg) și locul 1 la kata, Norbert Szabo –locul 3 la kata și locul 5 la kumite, iar Markus Ilona – locul 3 la kumite feminin minus 65 kg. La categoria U16, Norbert Tanaszi –locul 1 la kumite minus 65 kg și locul 5 la kata, Dobondi Cristina (antrenor Cătălin Fogarasi) –locul 3 kumite (minus 50 kg), Rotar Daria (antrenor Cătălin Fogarasi) – locul 3 kumite (minus 50 kg), iar la categoria U14 ani, Gabor Gabor –locul 1 kumite ( plus 65 kg), Dăbăcan Flavius (antrenor Cătălin Fogarasi) –locul 3 kumite (minus 65 kg), Popa Cezara – locul 2 kumite (minus 50 kg), Ungur Andreea – locul 3 kumite (minus 55 kg) și locul 5 kata, Szarics Iulia (antrenor Cătălin Fogarasi) – locul 3 kumite (minus 60 kg) și Laurențiu Szakacs- locul 5 kumite (minus 45 kg).

La Cupa „Budokai Masters” au participat Alina Bogdan ocupând locul 1 la kumite (minus 65 kg) și locul 1 la kata și Camelia Ștefan – locul 1 la kumite (minus 55 kg) și locul 3 la kata.

„ De la un campionat la altul competiția este din ce în ce mai mare și, prin urmare, acest lucru cere mai mult efort din partea sportivilor, mai ales, în ceea ce îi privește pe cei care vor participa la sfârșitul acestei luni la Campionatul Mondial, desfășurat la Sibiu. Participarea „veteranilor” la concurs da oferit, sper, un reper tinerilor sportivi, arătându-le în același timp că artele marțiale se pot practica la orice vârstă și, în final, nu e vorba despre un sport pe care îl practici doi-trei ani, ci o „cale” pe care poți merge toată viața.”, a declarat Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.