Medaliile olimpice din istoria sportului mureșean

Toți cei trei sportivi mureșeni care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra au ieșit din competiții. Nici înotătorul Norbert Trandafir, nici Eniko Barabas Mironcic la canotaj și nici gimnastul Cristin Bățagă nu a reușit să aducă acasă vreo medalie. Totuși, e de aplaudat simpla calificare a acestor sportivi la olimpiadă, în condițiile în care vin din trei sporturi foarte puțin susținute financiar și moral la Tîrgu-Mureș. Un exemplul extrem de relevant este Norbert Trandafir, care n-a putut să se pregătească pentru olimpiadă la Tîrgu-Mureș, pentru că nu i s-a putut pune la dispoziție suficient timp un bazin de înot potrivit.

Din nou sunt de felicitat cei trei sportivi, dacă ne uităm în istoria sportului mureșean, în care medaliile olimpice au fost extrem de rare, doar 5 la număr, după cum urmează:

1936 – La Jocurile Olimpice de la Berlin, Hazai Kalman, născut la Tîrgu-Mureș, obține medalia de aur cu echipa de polo a Ungariei.

1976 – La Jocurile Olimpice de la Montreal, Simon Ladislau, participant în delegația României, obține medalia de bronz la lupte, categoria +100.

1980 – La Jocurile Olimpice de la Moscova, Nicolae Pop, obține cu echipa de volei a României medalia de bronz.

1984 – La Jocurile Olimpice de la Los Angeles, Radu Gelu, reprezintă România la competiția de haltere și câștigă medalia de argint.

2008 – La Jocurile Olimpice de la Beijing, Eniko Barabas Mironcic, câștigă medalia de bronz cu echipa de canotaj 8+1 a României.

C.H.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.