Medic de la Casa de Pensii arestat pentru luare de mită

catuseProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au dispus reţinerea şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei Câmpeanu Aurelia Iolanda, care în calitate de medic expert în cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş – Oficiul Judeţean de Expertiză a Capacităţii de Muncă a emis o serie de decizii de pensionare contra unor sume de bani şi produse.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, procuror Angela Barbu, a parecizat, miercuri, că din probatoriul administrat a rezultat că în data de 25.02.2014 inculpata, în calitate de medic expert în cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş – Oficiul Judeţean de Expertiză a Capacităţii de Muncă a primit de la 12 persoane sume de bani şi bunuri, pentru a emite sau prelungi decizii de pensionare.

Potrivit Angelei Barbu, în data de 25 martie, faţă de Câmpeanu Aurelia Iolanda a fost dispusă măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar miercuri dosarul cauzei a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile.

Procurorul a precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

AGERPRES

print
0 comments on “Medic de la Casa de Pensii arestat pentru luare de mită
  1. asistentu spune:

    S-au cam grabit procurori. Ultima stampila ,e drept ca si cea mai importanta, era pusa de persoana arestata. Trebuiau sa faca flagrantul si la ceilalti doctori din policlinica ludus ca doar si ei trebuiau „convinsi” ca omul era bolnav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.