Medic ortoped trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Medicul ortoped Adrian Dumitru Ivănescu, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale) şi luare de mită, potrivit unui comunicat de presă remis marţi de Direcţia Generală Anticorupţie.

Conform sursei citate, la data de 19.09.2016, un bărbat a formulat un denunţ la sediul IPJ Mureş din care reieşea faptul că medicul ortoped i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, denunţul fiind înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

„Ca urmare a denunţului formulat, ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost delegaţi de procurorul de caz să efectueze o serie de acte procedurale, iar în data de 26.09.2016, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au organizat acţiunea de prindere în flagrant, medicul ortoped fiind surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 800 euro, în scopul arătat mai sus. Cu ocazia efectuării cercetărilor, a mai fost identificată o situaţie, în cursul anului 2016, în care medicul ortoped I.A.D. a pretins şi primit de la un bărbat suma de 2.500 lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale”, se arată în comunicatul DGA.

Potrivit DGA, la instrumentarea cauzei, procurorul de caz a colaborat cu lucrătorii din cadrul IPJ Mureş – SICE şi BOS- Târgu Mureş.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Mureş.

Dintr-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, dat publicităţii în luna septembrie 2016, reiese că, în data de 18 iulie 2016, medicul specialist ar fi acceptat suma de 300 de euro de la un aparţinător al unui pacient, pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală, iar ulterior ar fi comunicat că intervenţia ar costa mult mai mult.

„Apoi, la data de 29.07.2016, a pretins de la martora C.Z. suma de 1.000 de euro în legătură cu intervenţia chirurgicală efectuată la data de 18.07.2016, în cadrul SCJU Târgu Mureş, asupra pacientului C.E. Ulterior, la data de 14.09.2016, cu ocazia unui control asupra pacientului C.E., Ivănescu Adrian a pretins de la acesta şi de la martora C.Z. o sumă nedeterminată de bani, în legătură cu efectuarea unei alte intervenţii chirurgicale asupra umărului drept al martorului C.E., procedură ce urma să fie efectuată tot în cadrul SCJU Târgu Mureş, încurajându-i să vândă diverse bunuri din gospodărie pentru a obţine suma necesară pentru intervenţie. La data de 26.09.2016, Ivănescu Adrian Dumitru, în timp ce se afla în Centrul Medical Galenus din Târgu Mureş, a fost surprins în flagrant după ce a primit suma de 800 de euro în legătură cu intervenţia din data de 18.07.2016, cu aceeaşi ocazie spunându-le, încă o dată, celor doi martori, faptul că operaţia la umăr, la un spital de stat, ‘costă’ 1.000 de euro”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. La multi ani…..cu executare!

    Cu stima,
    Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.