MediFun provoacă studenții la supraviețuire

medifun 1Cel mai mare festival studențesc din Tîrgu-Mureș, organizat după un concept unic în România, a ajuns la a treisprezecea ediție. MediFun, căci despre el este vorba, va strânge anul acesta aproximativ 500 de studenți, organizați în cel puțin 17 echipe (termenul limită de înscriere expiră marți, 18 iunie).

Festivalul durează cinci zile, se desfășoară în intervalul 26-30 iunie și va fi organizat în amplasamente secrete, pe care participanții nu le vor afla decât după începutul festivalului.

Fiecare echipă are minim 20 de participanți (minim zece fete și zece băieți) și, astfel formate, participă într-o competiție cu probe sportive, de aventură, culturale și probe surpriză, între care cea mai renumită este lista neagră. La această probă, care poate pica în timpul festivalului la orice oră din zi sau din noapte, echipelor li se dă o listă cu obiecte pe care trebuie să le adune într-un timp limitat.

Tema de anul acesta…

…este Medifun Survivor, astfel că echipele trebuie să se pună în pielea unor civilizații. Provocarea sună în felul următor: „În urma apocalipsei a rămas doar lagărul de distracție MediFun Survivor, unde se găsesc și ultimele resurse, singurul loc unde mai există viață. Este a 13-a tabără MediFun, în 2013, iar aceasta este singura voastră șansă: MediFun Survivor! Ca să aveți acces la resurse, voi, ultimii reprezentanți ai civilizațiilor voastre, trebuie să „jucați” după regulile taberei. Pentru a vă dovedi întâietatea, veți avea nevoie și de resurse. În singurul loc unde mai există viață, există doar două monede de schimb: distracția și câștigarea provocărilor la care veți fi supuși. Timp de 5 zile trebuie să le strângeți neîncetat, zi și noapte, pentru a supraviețui. Cei care adună până la final cele mai multe resurse își vor dovedi supremația și vor primi titlul de „Civilizația MediFun Survivor”.”

Fiecare echipă înscrisă în competiție trebuie să se prezinte la festival cu un nume, un steag și o culoare specifică a tricourilor. De asemenea, fiecare membru al echipei are un tricou personalizat cu numele său, pe care trebuie să-l poarte pe tot parcursul festivalului. Pe lângă participanți, fiecare echipă poate avea și un număr de susținători, care vin la festival, însă nu pot concura la probe.

MediFun…

…este organizat de Liga Studenților Tîrgu-Mureș, cea mai reprezentativă organizație studențească din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF), însă la eveniment pot participa și studenți de la alte universități, inclusiv din afara Tîrgu-Mureșului. Pentru a participa la eveniment, studenții interesați trebuie să se înscrie în echipe, fie ca participanți efectiv la competiție, fie ca susținători și să plătească o taxă de participare de 30 de lei. Spre deosebire de anii trecuți, la locațiile evenimentului nu se vor mai pune în vânzare bilete de acces, astfel că festivalul devine oarecum unul cu circuit închis. Pe lângă probele din competiție, MediFun înseamnă și cinci nopți de concerte și petreceri în aer liber și cluburi, un eveniment ce este organizat imediat după terminarea sesiunii de la UMF.

Cătălin Hegheș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.