Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, sărbătorită astăzi, 7 aprilie, Dr. Claudiu PUIAC, Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures ureaz tuturor salvatorilor de vieti, medici si personal medico-sanitar – La Multi Ani!

„Acest mesaj il transmit atât în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cât şi în calitate de medic, pentru ca toata activitatea mea până in prezent s-a desfasurat având la baza principiile juramintelor lui Hipocrate, principii pe care niciun medic nu ar trebui sa le uite atunci când işi desfasoara activitatea” mai spune managerul.

În fiecare an pe data de 7 aprilie se sărbătoreşte Ziua mondială a Sănătăţii, care marchează aniversarea fondării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948. În fiecare an o temă este selectată pentru Ziua mondială a sănătăţii, iar această temă evocă aria de interes prioritară pentru OMS.
În anul 2017, Ziua Mondială a Sănătăţii orientează atenţia asupra depresiei: o provocare la adresa tuturor sistemelor de sănătate.
Costurile personale, sociale şi economice ale acestei maladii, faptul că mai mult de jumătate dintre persoanele afectate nu beneficiază de un diagnostic şi tratament adecvat, deşi acesta este ieftin şi disponibil, determină ca depresia să reprezinte o problemă de sănătate publică majoră.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, OMS, estimează că la nivel mondial există mai mult de 300 de milioane de persoane afectate, iar în România prevalenţa este de aproximativ 5% din populaţia generală, dar o multitudine de cazuri rămân nediagnosticate, fie din cauza lipsei de cunoştinţe cu privire la simptomatologia de debut a bolii (stare de tristeţe persistentă, pierderea interesului), fie din cauza neprezentării la medic din considerente subiective, diagnosticul unei afecţiuni psihice constituind, în mod empiric, un stigmat.

„În calitate de medic doresc să sensibilizez populaţia, care trebuie să conştientizeze dramatismul acestei patologii, beneficiile depistării în timp util a tulburărilor depresive, precum şi necesitatea depăşirii barierelor care blochează accesul la ajutorul de specialitate, mai ales că depresia este un fenomen reversibil.
Rolul unui spital este sa contribuie la mentinerea stării de sănătate a populatiei si la cresterea calitatii vietii pacientului. Misiunea actualei conduceri a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures este asigurarea prestarii unui act medical de calitate, intr-un mediu sigur si confortabil. Avem personal medical foarte bine pregatit şi împreuna cu echipa manageriala stabilim prioritatile si directiile de actiune incat sa imbunatatim continuu calitatea actului medical, iar pacientii sa beneficieze intotdeauna de cele mai bune şi sigure îngrijiri medicale. ” afirma managerul spitalului mureşean.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.