Mesajul lui Viktor Orban transmis azi la Tg. Mureș

miting maghiari secui martieZiua de 15 Martie este ziua când lumea întreagă aude vocea libertăţii maghiare, afirmă premierul Ungariei, Viktor Orban, în mesajul adresat maghiarilor de pretutindeni citit vineri, la Târgu Mureş, de consulul Balint Magyar, cu ocazia manifestărilor legate de Revoluţia Ungară de la 1848.

”Vă salut cu ocazia Zilei Libertăţii Maghiare. Aceasta este ziua când lumea întreagă aude vocea libertăţii maghiare. Această voce spune că libertatea este a acelora care sunt destul de curajoşi să o dobândească. Noi, maghiarii am dobândit-o. Ungurii s-au luptat de-a lungul secolelor ca acest lucru, azi, să fie aşa. În anii trecuţi am pornit, naţiunea noastră, pe drumul unirii peste graniţe. Astfel vom fi mai mulţi, astfel vom fi mai puternici. Trebuie să folosim această putere la fel de curajos şi cu dârzenie, la fel de inteligent şi cu ingeniozitate cum au făcut strămoşii noştri. Sensul reîntregirii naţiunii este tocmai ca toţi cei care se declară maghiari să poată participa la construirea naţiunii maghiare şi a Ungariei. Cei care trăiesc în afara graniţelor pot participa la consolidarea Ungariei iar puternica ţară-mamă poate face mai mult pentru ei acolo, unde trăiesc’, se arată în mesajul premierului Ungariei.

În documentul prezentat şi tradus de angajaţii Consulatului din Miercurea Ciuc, Viktor Orban a subliniat că demult această naţiune nu a fost atât de aproape de realizarea obiectivelor maghiarimii, de desăvârşirea libertăţii maghiare în interiorul şi în afara graniţelor şi că ‘demult nu am fost atât de uniţi’.

‘Să profităm de oportunitatea pe care am creat-o împreună. Să fim demni urmaşi ai eroilor maghiari din 1848. Pentru realizarea acestora doresc, cu ocazia sărbătorii libertăţii maghiare, tuturor maghiarilor putere, credinţă şi curaj’, mai precizează mesajul primului ministru ungar, Viktor Orban.

Mesajul a fost prezentat vineri, la statuia poetului Petofi Sandor, din Târgu Mureş, la manifestarea organizată de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, şi va fi transmis şi la manifestarea UDMR, care urmează să aibă loc la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.