Mese pentru bătrânii singuri din Harghita

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAproximativ 350 de vârstnici, majoritatea singuri, din satele izolate ale judeţului Harghita, vor beneficia, de mese festive oferite de Crucea Roşie Harghita.

Directoarea Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, a declarat că până în ajunul Crăciunului, cu precădere în zone izolate din judeţ, se pregătesc mese pentru bătrânii singuri, care nu au copii sau rude în localitate.

Sarmale, cozonaci și muzică

În unele sate, cum ar fi Valea lui Pavel, voluntarii Crucii Roşii pregătesc ei înşişi masa de Crăciun, cu sarmale, cozonaci şi bucate tradiţionale, iar acolo unde nu se poate, preparatele sunt cumpărate de la restaurante sau sunt aduse în sistem catering.
De asemenea, dacă în satul respectiv există şcoli sau grădiniţe, sunt pregătite spectacole cu muzică şi poezii de sezon, pentru a le face bătrânilor o bucurie şi a le aduce zâmbetul pe buze.
Uneori, Crucea Roşie facilitează şi întâlnirea dintre bătrâni şi rudele lor, cu prilejul acestor mese de Crăciun.

Zâmbetul

,,Este un lucru extraordinar. Un sentiment de bunătate şi de bucurie, atunci când vezi zâmbetul pe de chipul lor. (…) Majoritatea sunt singuri, nu au pe nimeni şi această masă festivă este importantă pentru sufletul lor”, a spus Zsigmond Eva.
O masă festivă este organizată şi pentru vârstnicii care frecventează Clubul Generaţiilor, din cadrul Crucii Roşii, dar şi pentru mai mulţi bătrâni defavorizaţi din fostul oraş minier Bălan.

Crucea Roşie Harghita organizează, în această perioadă, mai multe acţiuni dedicate celor aflaţi în dificultate, cum ar fi copii bolnavi sau vârstnici singuri.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.