Meserii reînviate la Centrul de Instruire Tabula

tamplar muncitorCentrul de Instruire Tabula din Târgu Mureş a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că trei dintre meseriile aflate pe cale de dispariţie cum ar fi cea de florar decorator, legător manual sau tâmplar au fost revitalizate, devenind tot mai atractive pentru persoane din toate regiunile ţării.

Conducerea Centrului de Instruire Tabula din Târgu Mureş afirmă că dacă înainte angajaţii optau pentru joburi moderne precum logistician gestiune flux, asistent manager, maseur, manager marketing, ospătar etc., acum situaţia pare să se fi schimbat şi că zilnic zeci de persoane din Bucureşti şi din judeţele Neamţ, Cluj, Sibiu, Bistriţa Năsăud sau Argeş se interesează de noile cursuri.

‘În cazul cursului acreditat de legător manual, spre exemplu, administratorii de firme susţin că vor să aibă personal calificat pentru a obţine acreditarea din partea structurilor Arhivelor Naţionale. Acest lucru îl urmăreau de altfel de ani buni, însă din păcate se loveau de aceeaşi problemă. Nu găseau persoane interesate să înveţe o astfel de meserie, chiar dacă aveau comenzi’, declară Laszlo Tunde, directoarea ONG-ului mureşean.

Potrivit conducerii Centrului de Instruire Tabula, o schimbare în bine se observă şi în domenii precum tâmplărie sau florărie şi că zilnic din ce în ce mai multe persoane aleg să se reprofileze şi se înscriu la cursurile care vizează aceste domenii.

Cursurile au loc o dată pe săptămână, după-amiaza ori în weekend, şi sunt realizate de traineri cu experienţă.

‘După trei luni de curs cei înscrişi obţin o diplomă acreditată şi recunoscută în ţară şi străinătate. Calificarea le oferă un loc de muncă stabil, iar patronii se declară şi ei mulţumiţi că nu au angajat persoane fără experienţă în care au investit mult timp şi răbdare. Una peste alta fiecare are şanse de câştig. Iar acest lucru se reflectă în economia de piaţă’, se precizează în comunicatul de presă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.