Micuții reghineni, în centrul atenției

Concursuri sportive, jocuri distractive, serbări şi chiar mici petreceri plus un cer fără nori, cel puţin în prima parte a zilei, aşa a decurs ziua de 1 Iunie la Reghin, zi în care copiii au simţit din plin că sunt în centrul atenţiei.

O zi a sportului

Fiecare şcoală şi grădiniţă din oraş a marcat Ziua Internaţională a Copilului. Râsetele şi veselia copilăriei au răsunat din toate curţile instituţiilor de învăţământ, iar Parcul Central a fost plin de copii. Administraţia locală a organizat aici o zi a sportului şi mişcării în aer liber. De la ora 10, sute de copii din toate şcolile, însoţiţi de părinți şi dascăli au participat la concursurile de cros, ştafetă, role, biciclete şi desene pe asfalt. Şi chiar dacă scopul principal al acestor activităţi a fost distracţia, copiii au luat totul în serios şi s-au întrecut cu adevărat pentru premiile puse în joc. Toţi au primit la final cadouri şi diplome, profesorii s-au declarat mulţumiţi, iar părinţii de-a dreptul încântaţi. Sportul a fost la putere şi la Gimnaziul ,,Florea Bogdan”, unde zeci de copii de la toate şcolile din oraş au participat la o competiţie de tenis de masă. Sala de sport a fost special amenajată pentru acest concurs , spiritul de competiţie a intrat şi aici în funcţiune şi copiii s-au declarat la final fericiţi că au avut parte de o asemenea activitate.

Teatru, lectură, creaţie

În paralel la Casa de Cultură a Tineretului ,,George Enescu”, elevii pasionaţi de creaţie literară, teatru şi lectură au avut prilejul să se întâlnească şi să petreacă împreună momente plăcute. Trupa de teatru de la Gimnaziului ,,Florea Bogdan” a pus în scenă o schiţă de-a lui Caragiale care a făcut deliciul publicului. Pe aceeaşi scenă, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior” şi-a premiat cei mai fideli cititori din rândul celor mici. Cu acest prilej au fost desemnaţi și cei mai buni elevi la concursurile de creaţie, respectiv la secţiunile poezie şi eseu. Bineînţeles că şi micii actori au avut parte de o premiere însoţită de ovaţii şi aplauze furtunoase.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.