Mii de elevi primesc a doua șansă

La nivelul județului Mureș, mai mult de jumătate din absolvenții de clasa a 12-a, care au susținut examenul de Bacalaureat, nu au reușit să promoveze în prima sesiune. La examenul din 2012 s-au înscris 5.137 de elevi și s-au prezentat 4.899. Procentul de promovabilitate în județul Mureș a fost de sub 50% și ,,nu a existat nicio notă de 10”, ne-a declarat Raluca Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.
Începând de azi, miile de elevi care nu au promovat examenul de bacalaureat mai primesc o șansă, întrucât încep probele scrise, de altfel cele mai importante în promovarea examenului ,,de maturitate”.
Pentru această sesiune s-au înscris 2.600 de elevi, dintre care 232 de elevi care şi-au promovat examenul de corigenţă. Ca şi grad de dificultate şi nivel de supraveghere, sesiunea din august a examenului de Bacalaureat este similară celei din luna iunie.
Cât despre vinovații gradului scăzut de ,,cultură”, părerile sunt împărțite, elevii susțin că cei vinovați sunt profesorii pentru că nu s-au ocupat destul de ei, iar profesorii susțin că vinovați sunt elevii pentru totala lipsă de interes în ceea ce privește școala: ,,Sunt absolventă a Grupului Școlar ,,Emil Aurel Dandea” din Tîrgu-Mureș, zis și liceul de Chimie. La mine în clasă au picat toți la matematică. Eu cred că vinovat este profesorul. Cum altfel se poate să pice toți, chiar toți… Voi susține examenul la matematică pentru nota 5, iar pentru a obține media 6 m-am înscris și la Limba și literatura română, nu prea m-am descurcat cu Luceafărul și nici nu am știut exact la ce se referă viziunea despre lume a lui Mihai Eminescu, sper că voi primi de data aceasta ceva mai ușor și voi lua notă mai mare. Am și învățat mai mult”, ne-a declarat o elevă de la grupul Școlar Emil Aurel Dandea din Tîrgu-Mureș.

Vasile Dancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.