Mii de oameni au serbat Zilele municipiului

zilele tarnaveniLa sfârșitul săptămânii trecute, vineri 23 august, au demarat Zilele municipiului Tîrnăveni. Startul sărbătorii s-a dat cu o paradă a tuturor ansamblurilor din Tîrnăveni şi o ,,bătaie” cu flori la şosea. Încă din prima zi a evenimentului, târnăvenenii s-au înghesuit cu mic cu mare la sărbătoare, astfel încât străzile municipiului au fost sufocate de oameni.

La paradă au participat şi delegaţiile străine ale oraşelor înfrăţite din Franţa – Ronchin și Germania. Seara de vineri a fost aglomerată de concerte ale trupelor dornice de afirmare: Timea Fekete, Liric Sound, Green Tree, Diana Lukacs, dar nu au lipsit nici artiştii consacraţi precum Ducu Bertzi şi Direcţia 5. Tot vineri după-amiaza s-a desfășurat şi prima ediţie a ,,Balului Primăriei”, desfăşurat la Restaurantul Târnava.

Biserici între coperți

Sâmbătă la Casa de Cultură ,,Mihai Eminescu” din Târnăveni s-a desfășurat Simpozionul ,,Tîrnăveni, trecut şi viitor, tradiţie şi noutate”. De asemenea, cuplurile care în acest an sărbătoresc 50 de ani de la căsătorie au fost aplaudate la scenă deschisă şi onorate de către primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan.

Cu acelaşi prilej, s-a desfășurat și lansarea cărţii artistului plastic, Iuliu Moldovan, care a reuşit să adune între coperţi toate bisericile din Tîrnăveni.

La simpozion a fost proiectat filmul documentar realizat cu acest prilej ,,Cuvinte de onoare”, film în care cei mai reprezentativi oameni ai oraşului au dezvăluit amintiri şi speranţe pentru Târnăveni.
În Casa de Cultură a concertat Corala ,,Amicii”, iar Ansamblul ,,Junii Târnavei” a susţinut un scurt spectacol de dansuri populare.

BC Mureș, cu mingea pe Târnave

Show-ul s-a mutat în centru, unde maşinile de intervenţie au realizat o paradă, iar baschetbaliştii de la BC Mureș au susţinut o demonstraţie. Pe scena din centru au urcat în recital Etajul 4, Alexandra Puia, Emanuel Cârstea, dar şi 10 dintre cele mai frumoase fete ale Târnăveniului, la cea de a doua ediţie a concursului ,,Miss Tîrnăveni”. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un recital Anna Lesko şi cu un show de lasere.

Cele mai frumoase târnăvenence

Cu prilejul Zilelor Târnăveniului, Denisa Plăcintar a fost aleasă Miss Târnăveni 2013. Locul II a fost ocupat Roxana Bădulescu, iar locul al III-lea a fost obţinut de Adelina Gherman. Miss Popularitate a fost desemnată Karolina Kovács.

Tricolorul

Zilele municipiului Tîrnăveni au debutat duminică cu un moment de o deosebită importanţă istorică şi valoare sentimentală peste timp. Un drapel tricolor a fost arborat pe un catarg înalt, amplasat în spatele statuii ,,Lupa Capitolina”. Drapelul a fost sfinţit la Biserica ,,Sfântul Gheorghe” şi adus pe braţe de poliţiştii locali. După un ceremonial religios, militarii au defilat şi au prezentat onorul oficialităţilor locale şi judeţene.

Capsula timpului

Tot duminică, a fost îngropată Capsula Timpului care conţine filmul de prezentare a municipiului Târnăveni, desene ale copiilor cu viziunea lor despre Tîrnăveni peste 100 de ani, compunerile elevilor despre Târnăveni în anul 2013, o sticlă de coniac pentru a aminti celor din viitor importanţa viilor de pe Valea Târnavei, cartea artistului Iuliu Moldovan şi alte obiecte care să reflecte viaţa cotidiană din prezent.

La orele amiezii, au fost premiaţi şi participanţii la competiţiile sportive organizate pe parcursul celor 3 zile ale Târnăveniului.

Rock și folclor

De la ora 17:00 târnăvenenii au fost invitaţi la Festivalul de folclor ,,Cânt şi joc de pe Târnave”. Au urcat pe scenă Ansamblurile Junii Târnavei din Târnăveni, Romano, Cununa din Agnita, Iernuţeana din Iernut, Românaşul din Albeşti, Kokenes din Târnăveni, Dor Teiuşan din Teiuş, Junii Blajului, Purtata din Mediaş şi soliştii Nicuşor Balu, Alin Huza, Alina Mailat, Denisa Balu, Adelina Morar, Reta Rus, Marinela Babă, iar în încheiere Veta Biriș a susţinut un recital pentru iubitorii de folclor.

Zilele Târnăveniului au fost încununate în acest an de concertul celor de la Cargo.

Întregul spectacol a fost transmis în direct de portalul Tirnaveni.ro, postul de televiziune TV-AS şi radio Poliglot FM.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.