Ministerul a decis: Copotoiu demis, Azamfirei interimar

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a emis un ordin de încetare a mandatului rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, prof.univ.dr. Constantin Copotoiu, şi l-a numit, începând de joi, pe prof.univ.dr. Leonard Azamfirei (foto) ‘ordonator interimar de credite’. Leonard Azamfirei va ocupa astfel funcţia de rector interimar, întrucât MECTS nu a anunţat deocamdată dacă validează sau nu alegerile din data de 22 februarie, când acesta a fost ales cu 53,68% din voturile exprimate.

Mandatul de rector al lui Constantin Copotoiu urma să înceteze pe 31 martie, dată până la care Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să se pronunţe dacă recunoaşte sau nu alegerile de la UMF Târgu Mureş.

‘Nimeni nu mai înţelege nimic. Niciunde în lege nu scrie de interimat. Doar rectorul este ordonator de credite. Carta UMF Târgu Mureş este în justiţie. Eu zic că este un abuz în serviciu’, a declarat fostul rector al UMF Târgu Mureş, Constantin Copotoiu.

AGERPRES

print

0 comments on “Ministerul a decis: Copotoiu demis, Azamfirei interimar
 1. dr.X spune:

  da,se pare ca din nou avem parte de un complor,un nou compromis la umftgm…deci copotoiu a fost demis pt ca nu a respectat legea?sa fie oare asa?sau poate vazand ca nu au scapare, in fata un complot bine orchestrat de catre udmr , au hotarat sa bata palma cu „alesii romanilor” santajati?
  interesanta o sa fie perioada ce urmeaza pt ca am presimtirea ca o sa sse produca schimbari impresionante in cadrul umf,schimbari care bineinteles o sa produca „valuri”,bogatia unora se produce pe saracimea altora…si eu am impresia ca romanii incep sa fie din ce in ce mai „saraci”

 2. Mariana spune:

  Rusine,mare!!!Domnul rector Copotoiu oricum ar fi plecat peste cateva zile, fara sa fie demis! Din februarie este ales doomnul profesor Azamfirei,de aceea nu are cum sa fie interimar deoarece a fost ales de Senatul Universitatii din primul tur de scrutin in locul domnului Copotoiu.
  Imi pare foarte rau de ceea ce i s-a intamplat domnului Copotoiu pentruca dupa o viata dedicata acestei facultati trebuie sa o paraseasca pe usa din dos!

 3. Mariana spune:

  Muresenii nu isi vor lasa facultatea ,de aceea ar fi de dorit ca actualul guvern sa nu scoata oamenii in strada pentruca si asa este „saracie lucie „si o nemultumire generala! De data aceasta daca guvernul risca asta,nimeni nu va mai putea sa puna pace intre guvern si oamenii nemultumiti cu toate maririle salariale care pot fi reale sau nu!
  Vor iesi in strada si celelalte orase din Ardeal in semn de solidaritate pentruca desigur ca in curand ca urma Clujul si celelalte.De aceea ar fi de dorit ca facultatea sa ramana cum este, deoarece au loc acolo si romanii si maghiarii si studentii straini.
  Si in 89 s-a lasat cu lucruri grave tot pornind de la maghiari,de aceea este pacat sa riste careva,sa scoata oamenii in strada!

 4. Jorge spune:

  Sa intelegem ca astceea sunt intrebari retorice care nu mai au nevoie de raspuns si ca totul e clar de pe acum?! Domnu Tardea, catre cine ati adresat aceste intrebari daca e sa ne gandim la o finalitate concreta a problemei expuse mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.