„Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin” în turneu la Budapesta

Spectacolul MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI JOACHIM OLBRIN / OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS UTAZÁSA după textele lui Béla Hamvas a fost montat la Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania Tompa Miklós de regizoarea din Voivodina: Kinga Mezei.
Spectacolul va fi prezentat în data de 13 martie 2017 la Întâlnirea Teatrelor Maghiare din Afara Granițelor la în Teatrul Thalia din Budapesta.
Tânăra regizoare Kinga Mezei practică un stil de creație teatrală complexă: este regizoare, actriță, scenograf, designer de costume și ilustrator muzical, materia primă a spectacolelor semnate de dânsa sunt texte prozaice, poezii, eseuri. Astfel a lucrat pe baza scrierilor lui János Sziveri, Géza Csáth, János Pilinszky și Bohumil Hrabal.
Regizoarea a declarat despre spectacol: „Călătoria eroului lui Hamvas – având în vedere cotiturile dramatice – este aproape un basm, dar totuși Joachim nu este un erou de basm. Are ceva inexplicabil de trist, din acest motiv personajul devine zguduitor de real. Povestea lui pornește de acolo, de unde celelalte povești se termină.”
Distribuția spectacolului MINUNATA CĂLĂTORIE A LUI JOACHIM OLBRIN: Barna Bokor, László Zsolt Bartha, Noémi Kádár, Csaba László, Ernő Galló, Aba Sebestyén, Ildikó P.Béres, Szabolcs Csíki, Balázs Varga și Ervin Ruszuly. Adaptare: Kornélia Góli, Tamás Oláh Kinga și Mezei; dramaturg: Kornélia Góli și Tamá Oláh s; compozitor: Szilárd Mezei; decor și costume: Melinda Lőrincz; coregraf: Anikó Kiss.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.