„Mircea Eliade”, un colegiu de invidiat

bacalaureatColegiul Național „Mircea Eliade” din Sighişoara este un colegiu cu prestigiu, cu o istorie aproape seculară. Prestigiul Colegiului este menținut de rezultatele excepționale obținute de elevii şcolii, pregătiți de profesori dedicați. Mai multe detalii despre rezultatele foarte bune la olimpiade şi concursuri, precum şi despre un eveniment educațional care va avea loc la Sighişoara anul acesta (faza națională a olimpiadei de matematică), ne-a oferit prof. Lia Suciu, directorul Colegiului.

OLIMPICI DE EXCEPŢIE

Elevii Colegiului Național „Mircea Eliade” s-au distins de-a lungul anilor prin rezultate deosebite obținute la concursurile județene şi naționale. De exemplu, anul şcolar trecut elevii au obținut următoarele rezultate: Mihály Vlad din clasa a X-a – argint la olimpiada națională de matematică, aur la faza națională a unui concurs de matematică şi bronz la un concurs interjudețean de matematică; Biriş Ioana din clasa a XI-a – locul I la faza județeană a olimpiadei de limba franceză; Maftei Ştefan din clasa a IX-a – locul III la faza județeană a olimpiadei de matematică; Németh Adrienn din clasa a X-a – locul I la faza județeană a olimpiadei de limba română; Moldovan Camelia-Evelin din clasa a XII-a – locul II la faza județeană a olimpiadei de limba română şi locul I la un concurs județean de limba română; Diac Alexandru din clasa a XII-a – locul III la faza județeană a olimpiadei de limba română; echipajul format din elevii clasei a XII-a: Diac Alexandru, Chituță Mădălina şi Stan Maria – locul II la faza județeană a Concursului de Cultură şi Civilizație Românească; Purenciu Carmen din clasa a XI-a – locul I la faza județeană a olimpiadei de Pregăti- re Sportivă Teoretică (PST) şi locul III la faza națională; Nicola Claudia din clasa a XII-a – locul I la faza județeană a olimpiadei de PST; Macavei Mădălina din clasa a X-a – locul I la faza județeană a olimpiadei de Cros; echipele de handbal băieți şi fete au ocupat locuri fruntaşe la Olimpiada națională a sportului şcolar, faza județeană.

SPRE NOI PERFORMANŢE

„În acest an şcolar, şapte elevi ai colegiului nostru au obținut locul întâi la fazele județene ale olimpiadelor, calificându-se astfel la faza națională şi reprezentând nu doar colegiul nostru, ci şi județul Mureş, la următoarele materii de studiu: Limba română – Neméth Adrienne, clasa a XI-a, Limba maghiară – Szász Andreea, clasa a XI-a, Limba engleză – Codreanu Alexandra, clasa a IX-a şi Simon Izabella, clasa a X-a, Limba franceză – Biriş Ioana, clasa a XII-a, Matematică – Mihály Vlad, clasa a XI-a, Fizică – Maftei Ştefan, clasa a X-a. Elevii Mihály Vlad şi Maftei Ştefan au obținut mențiune în cadrul Concursului interjudețean „Papiu Ilarian”, iar Vlad a fost premiat de Radio Tg.-Mureş în cadrul Galei excelenței în educație”, ne-a precizat prof. Lia Suciu.

GAZDA OLIMPIADEI

Anul acesta, Colegiul Național „Mircea Eliade” găzduieşte Faza Națională a Olimpiadei de mate- matică, clasele V-VI, în perioada 1-4 aprilie 2013. Detalii am obținut tot de la prof. Lia Suciu: „Luni, 1 aprilie, va avea loc deschiderea oficială. Concursul propriu-zis va avea loc marți, 2 aprilie, în incinta colegiului, după care participanții vor fi conduşi în cetatea Sighişoara, unde vor beneficia de o vizită atât la muzeul de istorie, cât şi la toate obiectivele de interes din perimetrul cetății; miercuri dimineața, la ora 10, participanții vor asista la un spectacol organizat de elevii colegiului nostru la sala „Mihai Eminescu”, în aşteptarea afişării rezultatelor. Iar joi dimineața va avea loc festivitatea de premiere. Pentru buna organizare şi desfăşurare a acestui concurs, vor fi implicați toți profesorii colegiului nostru, precum şi toți profesorii de matematică şi istorie din Sighişoara şi din zonă”.

„SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN”

Anul acesta şcolar săptămâna Şcoala Altfel va avea loc sub denumirea „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, în perioada 1 – 5 aprilie 2013, când elevii vor fi implicați în activități educative extracurriculare şi extraşcolare. Colegiul Național „Mircea Eliade” din Sighişoara, prin profesorii săi, a realizat un program cu adevărat atractiv, din care vom aminti doar câteva dintre activități: Bucătar la mine acasă; Activităţi Bisericeşti – cultivarea spiritului creştin; Activități de voluntariat la Centrul Creştin Social Medical de Zi, Sighişoara; Mâini dibace – Quilling; Colectare deşeuri în şcoală; Campionat de fotbal; Campionat de table; Învăţarea acordării primului ajutor; „Principles of Cross- Cultural Communication”; Educație muzeală în colaborare cu muzeul de Istorie Sighişoara; „Ce ştim şi ce nu ştim despre cetățile săseşti”, invitat prof . Tescula Nicolae, dezbatere muzeul de Istorie Sighişoara; Expoziție de picturi şi artizanat; Fotografia… între pasiune şi artă; Biblioteca – între tradiţional şi modern; Învăţarea unor tradiţii şi dansuri populare; Excursie în Ungaria; Campionat de şah; Journée de la gastronomie française etc.

Titi DÃLÃLÃU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Felicitari elevilor si profesorilor! Succes pe mai departe

  2. d-zeu sa va aiba in paza si va v-a dea puterea cuvenita sa treceti (-m) cu evlavie pierdera unchiului petrica. tu ai pierdut sotul, eu am pierdut unchiul si prietenul care a fost. dar: in suflettul nostru este prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.