Miting împotriva mutării, în fața sediului Romgaz

romgazCei 380 de sindicalişti, angajaţi ai ROMGAZ Mediaş, împreună cu alte sute de sindicalişti angajaţi ai TRANSGAZ şi cetăţeni din municipiul considerat capitala gazului din România, sunt aşteptaţi marţi, de la ora 16.00, în faţa Primăriei, la un miting de protest, împotriva deciziei ministrului Constantin Niţă, care a anunţat vineri, printr-o declaraţie pentru AGERPRES, că mută conducerea ROMGAZ şi TRANSGAZ de la Mediaş, la Bucureşti.

‘Marţi, în 9 aprilie, de la ora 16.00, avem miting în faţa Primăriei. Am vorbit cu liderul sindical de la ROMGAZ, care a făcut şi el o cerere în sensul acesta. Ne aşteptăm ca să vină la miting nu doar oamenii din ROMGAZ, ci mult mai mulţi, pentru că este o problemă care priveşte tot oraşul. 25 % la sută din bugetul neconsolidat, se bazează pe cele două societăţi de gaz, ROMGAZ şi TRANSGAZ’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul Mediaşului, Teodor Neamţu.

Acesta consideră că cetăţenii Mediaşului reprezintă o ‘victimă a jocului politicianist’ dus de ministrul Niţă, vicelider PSD şi preşedinte al PSD Braşov.

‘Este un joc politicianist, o încercare de destabilizare a judeţului Sibiu, în lupta pentru regionalizare. În loc să venim cu argumente, se vine cu poziţii de forţă. Noi suntem victima’, a spus primarul Neamţu.

Cei 380 de sindicalişti de la ROMGAZ au făcut deja joi, o grevă japoneză, iar liderul lor de sindicat, Ioan Stoicovici a promis încă de vineri dimineaţa că vor ieşi în stradă, dacă premierul Ponta nu-l împiedică pe ministrul Niţă, să mute conducerea centrală a societăţii la Bucureşti.

‘Da, bineînţeles (că protestăm în stradă n.r.). Este posibil oricând, depinde ce rezultate ne dă domnul prim-ministru. Domnul prim-ministru este singurul factor care poate să stopeze manifestaţiile’, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Ioan Stoicovici.

Asupra pericolului protestelor de stradă de la Mediaş, a avertizat încă de la sfârşitul lunii martie, co-preşedintele USL Sibiu, liderul judeţean al PNL, deputatul Mircea Cazan. Acesta i-a cerut vineri, colegului său din USL, preşedintelui PSD şi al Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, să intervină la premierul Ponta, pentru a împiedica mutarea sediului central al ROMGAZ-ului la Bucureşti.

‘În urma acestei declaraţii (a domnului Niţă n.r.), fac un apel la preşedintele Consiliului Judeţean, mai mult co-preşedintelui USL Sibiu, ca sibian, să lase culoarea politică, să se implice direct la domnul prim-ministru, Victor Ponta, ca sediul Romgaz-ului şi Transgaz-ului să rămână la Sibiu. Chiar astăzi, domnul Cindrea m-a asigurat că sediul Romgaz nu se mută din judeţul Sibiu, de la Mediaş. Trag un semnal de alarmă, ori nu ştie domnul Cindrea (de declaraţiile domnului Niţă n.r.), ori şi-a schimbat buletinul şi este la Braşov, nu mai este la Sibiu’, a spus liberalul Mircea Cazan.

Acesta consideră demersurile ministrului Niţă, ‘manipulări’, cu scopul de a da ‘o lovitură mare, sub centură Sibiului şi judeţului Sibiu. Indiferent ce ar face domnul Niţă, capitala regiunii va fi la Sibiu, chiar dacă dânsul o face prin mijloace neortodoxe’.

Apelul la calm a venit vineri din partea preşedintelui CJ Sibiu, liderul judeţean al PSD, Ioan Cindrea, care i-a rugat pe sindicaliştii ROMGAZ să nu protesteze, ci să aştepte un răspuns oficial din partea Guvernului. Cindrea a dat garanţii verbale, că sediul central al ROMGAZ nu se mută la Bucureşti, asta fără să ştie decizia viceliderului PSD, ministrul Niţă, făcută publică întâia dată, vineri, într-o declaraţie pentru AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.