Miting organizat de Vatra Românească și Noua Dreaptă

157978-noua-dreaptComisia de avizare a manifestărilor publice din Târgu Mureş a anunţat luni că a aprobat solicitarea Uniunii Vatra Românească (UVR) de organizare a unui miting, pentru data de 19 martie, la care se estimează participarea a circa 4.000 de persoane.

Şeful comisiei de avizare, Valentin Bretfelean, a precizat că mitingul va avea loc în centrul oraşului, pe scuarul dintre statuia lui Avram Iancu şi Cinematograful ‘Arta 3D’, între orele 16,00 şi 19,00. ‘Organizatorii au estimat 4.000 de participanţi. Iniţial cererea a fost pentru un miting în faţaa Prefecturii, dar nu am aprobat, cum nu le-am aprobat nici altora. Vor manifesta în condiţii civilizate, fără instigări şi manifestări care să tensioneze relaţiile interetnice’, a spus Valentin Bretfelean, care a precizat că pe lângă UVR co-organizatori ai mitingului sunt ‘Noua Dreaptă’, ‘Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş’ şi ‘Asociaţia Românilor Alungaţi din Harghita şi Covasna’.

Potrivit şefului comisiei de avizare, scopul declarat al mitingului este acela de a solicita Guvernului să îşi respecte promisiunile făcute înainte de campania electorală.

Pe reţelele de socializare, UVR a precizat că mitingul va avea ca generic ‘Manifestare pentru unitate naţională – Noi urnim România’, scopul fiind de a comemora evenimentele din 20 martie 1990 de la Târgu Mureş, precum şi formularea unor solicitări adresate instituţiilor statului. Printre acestea se numără aplicarea legii împotriva celor care vor dezmembrarea României, stoparea retrocedărilor ilegale, interzicerea accederii în funcţii de demnitate publică a cetăţenilor cu dublă cetăţenie etc.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Toti cei care au participat la evenimente similare mai bine ar fi participat impreuna la plantarea de arbusti si pomi care dau viata nu comemoreaza moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.