Mitingul CNSLR Frăția, anulat eficace

La Tîrgu-Mureș s-a constituit Alianța pentru sănătate

La iniţiativa unor reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, Asociaţiei Patronatelor din Medicină, Ordinului Asistenţilor Medicali şi a Moaşelor din România, Sindicatului SANITAS şi altor specialişti în medicină s-a înființat la Tîrgu-Mureș Alianţa pentru Sănătate.

,,În momentul în care s-a inflamat situaţia pe proiectul legii Sănătăţii CNSLR Frăţia şi-a manifestat intenţia de a organiza un miting în data de 21 ianuarie. Pentru organizarea acestui miting am invitat alături de noi asociaţii profesionale şi alte ONG-uri interesate de a fi alături de noi. Sâmbăta trecută, când a avut loc convocarea celor care erau interesaţi de o acţiune de protest, nu mai aveam mingea în teren pentru că preşedintele Băsescu retrăsese proiectul, dar dacă tot ne-am adunat am considerat că nu e bine să rămânem în letargie, ci să încercăm să facem o construcţie care să fie activă şi care să poată reacţiona când este nevoie”, a declarat Liderul CNSLR Frăţia Mureş, Călin Orlando Cociş.

Obiectivele Alianței

Potrivit acestuia, asociaţia îşi propune elaborarea unei legi a Sănătăţii care să fie în conformitate cu interesele pacienţilor, dar care să redea şi demnitatea meseriei personalului medico-sanitar. Scopul Alianţei pentru Sănătate îl reprezintă perfecţionarea practicii, cercetării medicale şi învăţământului medical, în vederea optimizării sistemului de asistenţă medicală, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din România.

De asemenea, se are în vedere informarea şi discutarea problemelor de sănătate cu publicul şi alte organisme neguvernamentale sau guvernamentale implicate în ameliorarea stării de sănătate a populaţiei, precum şi elaborarea unor strategii specifice în probleme de ordin general.

Cum?

În realizarea obiectivelor sale, Alianţa pentru Sănătate va atrage noi membri din rândul specialiştilor, dar şi din clasa politică, indiferent de culoarea acesteia. Potrivit platformei, Alianţa pentru Sănătate s-a înfiinţat ca o reacţie necesară în actualul context, când elaborarea unei legi a Sănătăţii a stârnit atât de multe controverse. ,,Este obligatoriu ca părerile specialiştilor să se regăsească în acest document. Scopul membrilor Alianţei este de a-şi folosi cunoştinţele şi a-şi aduce contribuţia lor la elaborarea unei legi a Sănătăţii, care să fie în conformitate cu interesele pacienţilor şi în acelaşi timp pentru redarea demnităţii meseriei personalului medico-sanitar. Specialiştii se angajează să acopere aria de expertiză din domeniul pe care îl reprezintă”, se arată în documentul de constituire.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.