Mitinguri PPMT în mai multe localități din Mureș

miting maghiari secui martieConducerile filialelor Mureş ale Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) şi Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă că vor organiza sâmbătă mitinguri împotriva proiectului de regionalizare la Târgu Mureş, precum şi în localităţi precum Vărgata, Livezeni, Măgherani, Bereni şi Ghindari.

Preşedintele PPMT Târgu Mureş, Jakab Istvan, şi reprezentanţii CNMT Mureş, Cseh Gabor şi Kirsch Attila, au declarat că mitingurile vor avea loc sâmbătă, de la ora 20,00, iar la cel din Târgu Mureş se estimează că vor participa circa 500 de persoane.

Reprezentanţii PPMT şi CNMT au subliniat că mitingul de la Târgu Mureş a fost deja avizat, că va avea loc în centrul oraşului, timp de 20 de minute. În cadrul acţiunii de protest organizatorii susţin că se va citi o petiţie şi se vor strânge semnături împotriva proiectului de regionalizare al Guvernului şi vor fi eliberaţi 20 de porumbei, care simbolizează faptul că scopul manifestării este paşnic şi că PPMT şi CNMT vor să-şi atingă obiectivele prin dialog cu celelalte formaţiuni politice.

Potrivit acestora, programul manifestării din Târgu Mureş va similar celui din toate cele o sută de localităţi din ţară unde PPMT şi CNMT organizează astfel de mitinguri.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.