Moartea lui Tarelkin, o nouă premieră la Național

teatrul national targu muresCompania ‘Tompa Miklos’ a Teatrului Naţional din Târgu Mureş a anunţat, miercuri, că va pune în scenă, la finele acestei săptămâni, premiera spectacolului ‘Moartea lui Tarelkin’, de Aleksandr Suhovo-Kobîlin, avându-l ca regizor pe rusul Tufan Imamutdinov.

Directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Gasparik Attila, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că piesa ‘Moartea lui Tarelkin’ a fost jucată prima oară în România la Târgu Mureş, în 1977, la secţia română. Acesta a spus că piesa a fost pusă în scenă apoi la Bucureşti, unde l-a avut în distribuţie pe Amza Pellea, iar în urmă cu doi ani a fost jucată la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Regizorul rus Tufan Imamutdinov a declarat miercuri, că spectacolul ‘Moartea lui Tarelkin’ este o falsă tragedie, în care eroul principal se trezeşte într-o altă lume, artificială, după ce-şi înscenează moartea, pentru a scăpa de datorii.

Acesta a precizat că în urma celor trei castinguri a decis ca rolul lui Tarelkin să îi revină actorului Csaba Laszlo, despre care spune că poate juca monologul de final şi mai multe momente grele ale spectacolului.

Regizorul rus a mai montat la secţia română a Teatrului Naţional din Târgu Mureş spectacolul ‘Căsătoria’, de Gogol.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.