Modernizarea reţelei de apă

DSC04158Ca urmare a finalizării procedurii de achiziţie publică, în data de 23.05.2014, a avut loc la sediul S.C. Compania AQUASERV S.A. din Tîrgu-Mureş, semnarea Contractului de lucrări, având ca obiect „Tîrgu-Mureş – Reabilitarea/extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi a sistemului de canalizare, staţii de pompare apă potabilă, staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare, sistem SCADA” cu asocierea S.C. HIDROCONSRUCŢIA S.A. – S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L.

 Autoritatea Contractantă este S.C. Compania AQUASERV S.A. Tîrgu-Mureş.

Acesta este cel de-al 12-lea contract de lucrări semnat în cadrul mega-proiectului POS Mediu şi are o durată de execuţie de 21 luni de la data începerii, la care se adaugă 12 luni perioada de notificare defecte. Valoarea investiţiei este de 48.271.877,32 lei, la care se adaugă TVA, conform legislaţiei în vigoare.

Tîrgumureşenii de pe 82 de străzi vor beneficia de servicii civilizate de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, datorită investiţiilor făcute de către Compania AQUASERV din fonduri europene.

Lucrările includ reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă potabilă şi canalizare din Tîrgu-Mureş, pe o lungime de aproximativ 57 de km, reabilitarea staţiilor de pompare de pe străzile Trébely şi Verii, construirea a 4 staţii de pompare apă uzată şi a unei staţii de pompare apă potabilă, precum şi construirea Dispeceratului Central în vederea monitorizarii sistemelor de apă şi canalizare din aria de operare a Companiei AQUASERV. Toate aceste investiţii sunt incluse în proiectul Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, iar în urma acestora peste 2600 de mureşeni, se vor bucura de servicii civilizate de alimentare cu apă şi canalizare.

„Proiectul implementat de Operatorul Regional Compania AQUASERV S.A. Tîrgu-Mureş  reprezintă cea mai importantă investiţie de până acum, din judeţul Mureş, în domeniul infrastructurii de apă potabilă şi canalizare. Valoarea totală a proiectului – 110.875.965 Euro, perioada de implementare – 2011-2015, iar beneficiari sunt aproximativ 300.000 de locuitori din zona de operare AQUASERV” afirmă Törzsök Sándor, Şef Unitate de Implementare a Proiectului din cadrul Compania AQUASERV S.A.(EM)

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.