Modernizări la fabrica de acid azotic de la Azomureș

DSC_0470Azomureș a recepționat primul nou reactor destinat modernizării fabricii de acid azotic. În cadrul programului de investiții derulat pe platforma de producere a îngrășămintelor pentru agricultură, a fost inclusă și secția de producere a acidului azotic, un produs intermediar ce asigură, alături de alte materii prime, realizarea tuturor tipurilor de îngrășăminte. S-a luat decizia de a înlocui 3 reactoare din secția Acid Azotic 2 iar lucrarea a fost executată de societatea Vulcan din București. Utilajele au fost proiectate și executate special pentru Azomureș, iar primul reactor a fost livrat în această săptămână urmând ca pănă la sfârșitul anului să ajungă la Tîrgu Mureș și celelalte două.

Directorul tehnic al combinatului Azomureș, Botezan Aurel, a declarat că avantajele se vor simți imediat după montarea pieselor, lucrare ce se estimează a fi realizată în perioada decembrie – ianuarie. “Am rezolvat prin această investiție o serie de defecte la reactoarele aflate deja în exploatare de 40 de ani, iar acum nu vom mai fi nevoiți să asistăm la atât de multe opriri accidentale ale instalației. Orice oprire de acest gen ne afecta activitatea și crea probleme de mediu. De asemenea va crește simțitor calitatea mediului de lucru al colegilor din secție” a adăugat Botezan.

Cele trei reactoare au fost executate pe platforma Vulcan din București, societate specializată în utilaje industriale de mare capacitate. Directorul comercial al companiei executante, Cherbis Corneliu spune că: “reactoarele comandate de Azomureș au fost pentru Vulcan o provocare datorită complexității ridicate și a preciziilor cerute în producție. Am reușit să demonstrăm încă o dată capacitățile ridicate de producție pe care le are Vulcan și suntem mândri de rezultat”.

Azomureș a bugetat 200 de milioane de Euro pentru planul de investiții ce urmează a fi derulat până la sfârșitul anului 2015. Investițiile majore vizează fabricile de producere amoniac (produs intermediar), uree (îngrășământ) și azotat de amoniu

Sursa: Biroul de presă Azomureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.