Multe proiecte la prima şedinţă CL

Pentru şedinţa Consiliului Local Luduş din 10 iulie, prima după constituirea noului Legislativ local, primarul Cristian Moldovan a iniţiat un număr de 35 de proiecte de hotărâre, dar în final, din ordinea de zi au fost retrase din motive diferite un număr de patru proiecte de hotărâre.

Oamenii au multe probleme

Mapa şedinţei care a cuprins un număr record de proiecte de hotărâre a fost întocmită cu profesionalism şi minuţiozitate de Mariana Tac, secretara Consiliului Local şi a reflectat ca într-o oglindă multitudinea problemelor cu care se confruntă cetăţenii şi administraţia publică locală. Pe scurt, proiectele de hotărâre se referă la vânzarea unei locuinţe; Cesiunea unui contract de concesionare; Încheierea prin negociere directă a unui teren; Repartizarea a trei locuinţe pentru tineri; Încetarea unui contract de închiriere; Întocmirea actelor pentru dezmembrarea unui teren; Prelungirea unui contract de închiriere; Modificarea componenţei la cinci comisii comune Executiv – Legislativ; Modificarea a doua Regulamente interne; Concesionarea unui teren; Numirea a doi consilieri în două Consilii de Administraţie; Patru aprobări de sponsorizări; O revocare de HCL şi patru proiecte de hotărâre la categoria „Diverse”.

„La fel aţi făcut şi voi în 2008”

În actualul Consiliu, majoritatea o constituie aleşii din USL şi UDMR şi acest lucru a fost subliniat de Ioan Bungardi de la PSD autorul replicii de mai sus adresată consilierului Florin Nistor de la PD-L care a protestat la un proiect de hotărâre la care actuala opoziţie ar fi avut o opinie diferită de majoritari. Cristina Dancu a remarcat că în 2008 Florin Nistor era independent, iar secretara oraşului a precizat că felul în care s-au votat proiectele în discuţie sunt legale. Cei opt consilieri „debutanţi” s-au manifestat cu timiditate într-o şedinţă condusă cu siguranţă de veteranul Liviu Botezan. Alte amănunte despre şedinţă aflaţi din numerele următoare ale săptămânalului „Punctul”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.