Muncim, nu vedeţi?

Nu e amuzant, nu e eficient şi nu e, în nici un caz, în beneficiul comunităţii târgumureşene ca, o dată la patru ani, consilierii şi executivul local să reverse asupra noastră potopul de realizări din mandatul lor ce stă să se încheie.

Trei luni de zile înainte de data alegerilor, brusc, toţi aleşii locali îşi amintesc de cetăţeni, cu toate că patru ani de zile şi-au văzut de propriile treburi, votând ca oile, făcând opoziţie de dragul camerelor de filmat şi a reportofoanelor, participând neinformaţi la şedinţe, fără să fi citit cărţile lor de căpătâi: Constituţia, legea privind administraţia publică locală, statutul aleşilor locali, regulamentele de organizare, legea privind transparenţa decizională, legea privind accesul la informaţiile de interes public şi alte resurse bibliografice valoroase. Vreo câteva sute de pagini, de altfel.

Brusc, aleşilor locali li se deschide pofta de conferinţe, unde să îşi prezinte dările de seamă sub forma unor rapoarte de activitate cretine, atâta vreme cât un copil de 3 ani poate sintetiza mult mai multe acţiuni la care a participat într-un an sau la care a fost autor sau co-autor.

Nu vă miraţi, dragi târgumureşeni, că în această perioadă vor apărea aleşi locali care îşi vor permite să considere că nu este oportun iluminatul festiv nu pentru că este o cheltuială inutilă, ci pentru că suntem într-o perioadă de criză sau alţii care să considere că este demn de semnalat că au participat la 10 depuneri de coroane sau tăieri de panglici şi să bifeze acest lucru ca pe o realizare.

Foarte puţini vă vor explica însă, în minunatele lor rapoarte de doi bani, ce s-a întâmplat cu banii dumneavoastră. Aproape aş paria că niciunul nu vă va explica de ce nu aţi fost consultaţi înainte să decidă ce fac, crezând că dvs. nu vedeţi. Aş vrea să văd în aceste rapoarte explicându-vi-se de ce avem reabilitări termice la preţuri astronomice. De ce dăm bani preferenţial la fotbal, baschet, futsal etc. fără să fim întrebaţi? Pe ce principiu asfaltăm în oraş, pentru că povestea cu introducerea reţelei de apă şi canalizare e aşa pentru proşti.

Toţi aceştia consideră că fiind impresionaţi de rapoartele lor de activitate, dvs. o să vedeţi doar când de mult muncesc.
Pentru că se apropie alegerile, v-aş ruga să lecturaţi pe site-ul www.tirgumures.ro toate aceste rapoarte de activitate, din 2008 până astăzi. Acolo unde apar mari realizări să vă puneţi întrebarea din ce buget, cu ce sume şi cu ce eforturi. Acolo unde nu găsiţi nimic palpabil să nu vă miraţi, aceştia sunt consilierii dvs. Opiniile dvs. le aşteptăm pe redactia@punctul.ro.

Ligia Voro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.