Municipiul Târnăveni are o creşă modernă

Joi a avut loc recepţia lucrărilor la creşa din municipiul Târnăveni. Primăria municipiului a accesat o linie de finanţare prin fonduri norvegiene. Proiectul presupune cofinanţare „0” din partea Primăriei Târnăveni, singurele cheltuieli fiind cele de proiectare. Mai urmează o perioadă scurtă de obţinere a tuturor avizelor după care creşa va fi deschisă.

Locaţia aleasă este clădirea Liceului Tehnologic Constantin Brâncuşi din Târnăveni. Aici, prin reabilitarea şi adaptarea la nevoile noilor funcţiuni ale unei aripi de clădire s-au creat spaţii educaţionale conforme cu normele legale aplicabile pentru forma de învăţământ preconizată.

Prin acest program se propune creşterea de servicii de educare şi îngrijire pentru copii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani. În cadrul programului vor fi cuprinşi până la 65 de copii. Costurile locale se ridică la suma de 12000 de euro şi se rezumă doar la partea de proiectare. Restul cheltuielilor vor fi suportate de Islanda, Principatul Liechtenstein şi Regatul Norvegiei, care doresc să contribuie la reducerea lipsei de egalitate între partea economică şi cea socială în spaţiul Economic European. Obiectivele programului se referă la întărirea relaţiilor bilaterale dintre statele donatoare şi România pe problematica egalităţii de gen şi a echilibrului dintre viaţa profesională şi cea personală.

Cei care intenționează să îşi înscrie copiii la creșă, se pot adresa Primăriei municipiului Târnăveni. Persoană de contact: Oana Petru, tel. 0265.44.34.00, interior 34.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.