Mureș Marathon a ajuns la ediția a patra

mures marathonMureș Marathon, concursul amatorilor de rafting, caiac-canoe slalom pe ape repezi organizat de echipa Outdoor Experience a ajuns la a patra editie. Anul acesta va avea loc pe weekendul 19-21 aprile, iar locatia rămâne aceeași – defileul Muresului,  care poate fi accesat pe DN15. Ziua concursului este sâmbăta, 20. Aprilie.

Tabăra de bază va fi la Răstoliţa, iar semnalele “Mures Marathon” vor arăta direcţia. Ca şi în anii precedenţi concursul Mures Martahon cuprinde 2 probe: maratonul de 24 de km şi slalomul pe ape repezi. Pentru amândouă competiții sunt 5 categorii: caiac sub 3 m, caiac peste 3 m, canoe, raft şi categoria open, în care se poate înregistra orice ambarcaţiune care nu intră în primele 4 categorii.

Concursul începe cu proba de slalom, probă recomandată pentru concurenţii mai experimentaţ. Fiecare concurent trebuie să parcurgă cronometrat un traseu cu porţi. Porţie de culoare verde trebuie atinse din sensul de curs, cele roşii din sens opus. Cea de a doua probă este proba de maraton, lungimea traseului fiind de 24 km.

Startul la maraton se va da în localitatea Meştera la ora 14.00, iar finish-ul va fi în localitatea Răstoliţa. Gradul de dificultate al traseului este ZWC-WWII. Trebuie ştiut că apele se deosebesc în 9 categorii, de la ape stătătoare (ZWA-ZWC) la râurile cele mai repezi (WW I-WW VI). Traseul este de dificultate uşoară. Acest traseu poate fi parcurs şi de persoane mai puţin experimentate, lucru demonstrat şi de numărul mare al participanţilor înscrişi la proba de maraton.

Înregistrarea se poate face electronic înaintea concursului online sau la faţa locului pe data de 19. Aprilie la tabăra de bază în Răstoliţa şi pe 20 dimineaţa între orele 8 şi 10 la proba de slalom. Mai multe informaţii în puteți găsi la andresa http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.