Mureşean fără acte şi adolescent fără permisul părinţilor de a călători în străinătate, ascunşi sub bagaje, într-un microbuz, opriţi la Nădlac

Un bărbat care are cartea de identitate expirată şi un adolescent în vârstă de 14 ani fără declaraţie notarială din partea părinţilor pentru a călători în străinătate au fost găsiţi, de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac, ascunşi sub bagaje, într-un microbuz.

Cetăţeanul român D.H., ( 31 ani), din Mureş, care conducea un mijloc de transport persoane înmatriculat în Germania, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, marţi dimineaţa, pentru a ieşi din ţară.

La controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi sub bagaje pe bancheta din spate, un bărbat în vârstă de 31 ani şi un adolescent de 14 ani, ambii cetăţeni români.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul a fost de acord să ascundă persoanele în microbuzul pe care-l conducea, pentru a le trece frontiera, contra unor sume de bani (50, respectiv 100 de euro), ştiind că adolescentul nu are declaraţie notarială din partea părinţilor pentru a călători în străinătate, iar cealaltă persoană are cartea de identitate expirată.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cele două persoane ascunse şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale.

Mediafax

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.