Mureşencele în fuste au pedalat duminică la Târgu Mureş

Comunitatea SkirtBike a organizat duminică cea de-a doua ediție a Skirt Bike Mureş, începând cu orele 15.00, la Cetatea Targu Mures, unde iubitoarele de biciclete au avut parte de cele mai interesante activități în aer liber.

‘Suntem din ce în ce mai multe femei pe bicicletă și acest lucru nu se întâmplă doar în București, ci și în alte orașe ale României. Prin acest eveniment anual suntem alături de toate comunitățile de bicicliști ce promovează bicicleta ca mijloc alternativ de transport în oraș și trag un semnal de alarmă autorităților pentru a dezvolta infrastructura ciclistă.’, spune Oana Deliu, organizatoare SkirtBike.

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, o manifestare cultural-fashionistă, prin care reprezentantele sexului frumos aderă la o cauză urbană și își dau frâu liber imaginației cromatice și bunuIui gust vestimentar.
Evenimentul promovează atât emanciparea femeilor, activând astfel Drepturile Femeilor într-o societate contemporană modernă, cât și un mijloc alternativ de transport, dictând un trend de viață sănătos și prietenos cu mediul. Prin însăși scopul său, SkirtBike face parte din mișcarea ciclistă internațională, contribuind la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un model sustenabil de transport, ușor de replicat și în alte orașe.

La ultima ediție SkirtBike au participat 5.000 de bicicliste în București. în 2017, evenimentul are loc în 16 orașe: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Miercurea-Ciuc, Oradea, Suceava, Sighet, Târgu-Mureș.

Foto: Zile si Nopti Mureş

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.