Mureşeni la Europenele de Karate Kyokushin

kumite Alin MogaCampionatul European de Karate Kyokushin, desfăşurat în perioada 15-16 noiembrie 2013 la Oradea a reunit pentru două zile atât iubitori de arte marţiale, experţi în arte marţiale dar şi aspiranţi la titlul de campion european. Lotul României a fost întregit de cei trei reprezentanţi ai clubului mureşean Tiger Budo: Alin Moga şi Alin Sânmărtean antrenaţi de Sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan şi coordonaţi de Alina Bogdan, fostă campioană naţională. La proba feminină cadeţi clubul a fost reprezentat cu succes de Laura Ferenţ antrenată de Fogoraşi Cătălin.

La categoria cadeţi minus 55 kg, Laura Ferenţ s-a clasat pe locul V după ce a învins-o pe reprezentanta Lituaniei. Alin Moga, categoria minus 65 kg a ocupat poziţia V după o confruntare cu reprezentantul Poloniei şi pierzând în faţa campionului european, remarcându-se şi la proba de kata cu locul XVII. La categoria U22, minus 65 kg, Alin Sânmărtean a ocupat locul X la kata şi XVII la kumite.

“A fost o experienţă unică pentru mine din care am avut foarte multe de învăţat atât din punct de vedere al tehnicii cât şi a spiritului. Cel mai important lucru este că am reuşit să reprezint România şi mai ales Clubul Tiger Budo Târgu Mureş la un concurs european. De asemenea am înţeles faptul că pentru a ajunge acolo sus este nevoie de foarte multă muncă şi perseverenţă. Mulţumesc celor care m-au susţinut, în special părinţilor şi antrenorului Sensei Traian Dumbrăvean”, a declarat Alin Moga

La competiţie România a participat alături de alte 19 fiind prezenţi peste 400 de sportivi împărţi pe trei categorii: cadeţi (15-16 ani), U22 (18-22 ani) şi Seniori Open (la acesta categorie nu se ţine cont de greutate). Titlul de campion european la seniori open i-a revenit lui Marius Ilaş (Oradea) şi vicecampioană la senioare open este Viviana Chirilă (Oradea).

Corina Haţegan

print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.