Mureșenii au restanțe de 27 milioane lei la CAS

Cele 18.000 de persoane care figurează cu restanţe la plata asigurărilor de sănătate datorează în total suma de aproape 27 de milioane de lei, adică de trei ori bugetul lunar aprobat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cel mai mare spital din regiune. ‘Pe ultima listă primită de la ANAF – există un protocol încheiat între ANAF şi CNAS – au fost în jur de 18.000 de restanţieri, asta înseamnă că ar fi trebuit să trimitem decizii de impunere într-o perioadă destul de scurtă, dar am reuşit să trimitem decizii de impunere la circa 8.000 de restanţieri (…) Există 18.000 de restanţieri în judeţul Mureş la bugetul asigurărilor de sănătate, cu datorii în valoare de circa 27 milioane de lei. Ca să comparăm, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş consumă lunar suma de nouă milioane de lei, potrivit contractului semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate’, a declarat presei miercuri dr. Valeria Acs, directorul CAS Mureş.

Aceasta a precizat că CAS Mureş nu are posibilitatea recuperării acestor creanţe, date fiind problemele de personal pe care le are, însă speră ca situaţia să se schimbe odată cu preluarea încasării contribuţiilor la asigurările de sănătate de către Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice. ‘Avem probleme de personal, este o muncă foarte foarte mare, oricum ar fi fost nevoie de mult mai multe persoane care să se ocupe de partea asta de recuperare a creanţelor. De la 1 iulie 2012 asigurările de sănătate se vor plăti la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş, care se va ocupa şi de recuperarea creanţelor. Asta ne degrevează activitatea’, a precizat Valeria Acs.

Şefa CAS Mureş a arătat că şi fără partea de recuperare a creanţelor activitatea instituţiei este extrem de intensă în această perioadă, întrucât pe lângă operaţiunile obişnuite, se fac şi instructaje cu medicii din judeţ pentru implementarea reţetei electronice.

AGERPRES

print
0 comments on “Mureșenii au restanțe de 27 milioane lei la CAS
  1. Adrian Dita spune:

    Am primit si eu o decizie de impunere, numai ca nimeni nu vrea sa-mi ia banii… La Administratia fincanciara Sighisoara mi-au zis ca nu acolo se plateste si sa ma duc la Posta sa platesc prin mandat postal. La Posta mi-au spus ca nu pot plati prin mandat postal pentru ca in decizia de impunere nu este specificat nici un cont bancar sau de trezorerie in care sa poate fi varsata suma. Am trimis un e-mail la CAS Mures sa-mi spuna cum dracu' pot sa platesc banii aia afurisiti, au trecut deja 3 zile si n-am primit nici un raspuns… Daca vor banii mei, sa vina sa-i ia. Eu nu-i mai caut… Stat imbecil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.