Mureșenii chemați la protest pentru Autostrada Tîrgu Mureș Iași. Vezi când!

Parade ale mașinilor și motocicliștilor, concerte, conferințe și un marș pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Mureș – Iași. Acestea sunt principalele acțiuni organizate de către un grup de ieșeni în cadrul evenimentului „Împreuna pentru A 8”.

Acțiunile vor avea loc în perioada 8-10 septembrie și vor începe de la Iași.

Pe 8 septembrie, mai multe autocare, mașini și motociclete vor forma o coloană care va pleca spre Ungheni. Coloana se va întoarce la Iași, iar sâmbăta, 9 septembrie, toți vor pleca spre Târgu Mureș.

Sosirea în orașul Târgu Mureș este programată pentru duminică, 10 septembrie, când inițiatorii vor ține și o conferință de presă, după care se vor întoarce la Iași.

„Prin organizarea acestui eveniment, grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș sa se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toata tara, dat fiind ca Moldova si cele doua județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării”, arata inițiatorii evenimentului într-un comunicat de presa.

Inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.

 

Cristina Vancea, Sursa www.estidiniasi.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.