Mureșul și Sibiul aduse mai aproape de teatru

nicu mihoc serenela muresan ofelia popii liviu ciucan ovidiu maiorLa finalul lunii, în data de 30 septembrie, pe scena mare a Teatrului Național Tîrgu-Mureș se va juca în premieră piesa Platonov, de Cehov, în regia lui Alexandru Dabija, un spectacol extrem de apreciat, care a adunat trei nominalizări la premiile UNITER. Deși spectacolul a fost produs de Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, între actori se regăsesc nu mai puțin de patru absolvenți ai școlii de teatru de la Tîrgu-Mureș, respectiv Nicu Mihoc, Serenela Mureșean, Dan Glasu (acesta urmând să fie distins de Consiliul Județean (CJ) cu premiul pentru întreaga activitate la centenarul Palatului Culturii) și Marius Turdeanu.

Până atunci, în această seară, Ofelia Popii (care are un rol secundar și în Platonov) joacă pe scena Palatului Culturii în producția Teatru Felii, regizată de Lia Bugnar. Spectacolul este programat pentru ora 19:00, iar intrarea este liberă, întrucât spectacolul face parte din programul mai amplu al CJ dedicat centenarului Palatului Culturii.

Astfel debutează practic un proiect mai amplu de colaborare între cele două teatre naționale, aflat acum în stadiu de negocieri avansate. Naționalul Sibian, unul din cele mai apreciate din țară, va aduce spectacole la Tîrgu-Mureș, iar unele producții de la Tîrgu-Mureș vor fi prezentate pe scena sibiană. Directorul artistic al Teatrului Național Tîrgu-Mureș, Alina Nelega spunea la conferința de presă de astăzi că Tîrgu-Mureșul nu încearcă să urmeze întocmai modelul de la Sibiu, pentru că sunt două instituții cu specifice diferite, însă nu se va feri să supere, începând de la actori și mergând până la politicieni. „Știm că vom supăra în continuare, dar fără să superi lumea, nu poți să o schimbi”, mai spunea Alina Nelega.

Această colaborare este susținută financiar și de parteneri privați. Ideea aducerii spectacolului Platonov a pornit și de la aceștia. Actorul Nicu Mihoc spunea azi că proiectul s-a conturat mai bine după mai multe discuții cu Ovidiu Maior, PR manager al Azomureș și Liviu Ciucan, președinte al Asociației Absolvenților Universității Petru Maior. Între partenerii evenimentului din 3o septembrie se regăsesc de asemenea și alte nume sonore din mediul de afaceri mureșean, cum ar fi Aliat Group, Herlitz, Villa Vinea, Aquaserv, IRUM sau Hotel Privo.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.