Musgociu susținut de mediul de afaceri

bogdan budaOrganizația Agenda 2009, un ONG format din oameni de afaceri și oameni politici din Tîrgu-Mureș a emis ieri un comunicat de presă în care își manifestă susținerea pentru Mircea Musgociu. Președintele Agenda 2009 Bogdan Buda semnează comunicatul în care precizează următoarele:

Am rămas neplăcut surprins să aflu cum gâlceava politică are ca efect la Târgu Mureş amânarea unei investiţii importante. Fără a avea vre-un parti-pris constat că la noi prostia se conjugă cu indolenţa şi cu incapacitatea celor care ar fi trebuit să onoreze o funcţie importantă, cea de consilier local. Îmi este tot mai clar că mulţi din CL sunt cel puţin depăşiţi de situaţie dacă nu chiar răuvoitori. Asistăm la un permanent circ, fără a avea un scop sau o finalitate definită. Circ de dragul circului, pentru că doar aşa, anumiţi cetăţeni, care nu au prea făcut nimic pentru oraş, se pot simţi importanţi.

Mi-e greu să înţeleg atitudinea unor astfel de cetăţeni faţă de dorinţa unui om de afaceri credibil (Mircea Musgociu) de a investi, de a crea locuri de muncă şi oportunităţi. Nu am să susţin ca Mircea este un samaritean, orice afacere se face pentru a obţine, la final, un profit. Mă dezgustă maniera penibilă în care un mureşean este tratat de cei care ar fi şi ei beneficiari ai bunăstării. Dar poate că pe aceşti domni îi interesează doar bunăstarea personală şi scandalurile pe care le pot provoca.

Cred totuşi că nu e târziu să le reamintesc atât celor din USL cât şi celor din UDMR că interesul nostru comun este să construim. Poate trebuie să ne reamintim declaraţia unuia dintre liderii liberalilor, fostul premier Tăriceanu – „în faţa unor oameni de afaceri trebuie să punem covorul roşu”, declaraţie pe care a avut-o chiar aici în oraşul nostru.

Aşadar în timp ce liderii USL vorbesc la Bucureşti despre încredere, despre investiţii despre crearea de locuri de muncă, un război local este mai important decât aceste deziderate. Ar fi cazul ca şefii locali ai acestor formaţiuni să intervină şi să sprijine intenţiile unui om care doreşte să genereze o investiţie importantă ce aduce locuri de muncă, impozite şi taxe locale, activitate pentru firmele locale din domeniu.

Cer public ca acest potenţial investitor să fie ascultat şi nu jignit prin comportamentul iresponsabil al unor consilieri locali, cer public ca lucrurile să fie despărţite (intenţia unui om de a investi e una, cearta pe bugetul local e alta), cer public ca cei care s-au comportat iresponsabil, fiind evident depăşiţi de situaţie, să dea dovadă de bun simţ şi să organizeze o întâlnire în care poziţia omului de afaceri să fie măcar auzită şi explicată.

În lipsa acestora, consider că toţi aceia implicaţi dau dovadă de reacredinţă faţă de cetăţenii acestui oraş, dau dovadă că nu sunt capabili să facă diferenţa între un război politic şi intenţia de a genera plus valoare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.