Naţionalele de Culturism Fitness şi Bodyfitness

2014_03_20_frcf_mures_a4Un nou eveniment sportiv de marcă va debuta în judeţul Mureş.Campionatul Naţional de Culturism Fitness şi Bodyfitness – etapa zonală, unul dintre cele mai aşteptate şi importante evenimente sportive din culturism, va avea loc la data de 29 martie – începând cu orele 14,00. Competiţia se va desfasura la Casa de Cultură din Sâncraiul de Mureş, participarea la acestă competiţie constituind criteriul de bază în perspectiva accederii în finala Campionatului Naţional de Culturism şi Fitness, pentru sportivii din judeţele: Mureş, Alba, Sibiu, Harghita, Braşov, Covasna şi Bistriţa Năsăud.

“Este pentru prima oară când organizăm această competiţie aici şi ne bucurăm că, an de an, culturismul şi fitness-ul câștigă tot mai mulţi susţinători. Sunt sportivi, dar si antrenori, cu care ne intâlnim şi în timpul anului la competiţii şi care ne intreabă cum reuşim să păstrăm tradiţia culturismului în Mureş. Cred că pentru mulţi e o enigma faptul că, intr-un judeţ cu alte priorităţi sportive, cu o activitate nu prea bogata în domeniu, se organizează un eveniment atât de important. Eu nu pot decât să mă bucur că, într-un fel sau altul, noi am pus Mureşul pe harta culturismului.”, spune Titi Cheteleş, organizatorul evenimentului.

Bikini-Fitness una din cele mai atractive categorii ale competiţiei

Pe lângă sportivi de renume, înscrişi deja în concurs, evenimentul se bucura şi de prezenţa mureşencei Oana Diana Beatrix, multipla campioană la fitness şi bodyfitness. Sportiva legitimată la CSU Tîrgu-Mureş, una din cele mai frumoase sportive românce, va participa la categoria Bikinii Fitness.

„Consider că a sosit momentul în care sportul din țara noastră să fie pus acolo unde îi este locul și să conștientizăm cu toții că sportul înseamnă, în primul rând, sănătate, indiferent de ramura pe care o îmbrățișezi. Culturismul românesc este capabil de a produce valori și de a propulsa România în elita națiunilor care au înțeles că acest sport se poate constitui atât într-unul de masă, cât și de performanță. Acesta a fost și unul din principalele motive pentru care am reînființat competițiile zonale de culturism și fitness și sunt convins că aceste etape se vor bucura de multă popularitate și apreciere, constituindu-se rapid în veritabile pârghii de promovare a talentelor reale, generatoare de performanțe. Culturismul românesc trebuie să capete urgent alte dimensiuni, să transforme speranțele a mii și mii de iubitori ai lui în succese iar acestea, la rândul lor să producă, așa cum e și firesc, multă admirație.” – prof. Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

Organizatorii se asteaptă la un număr considerabil de spectatori, mai ales că este pentru prima dată, după mulţi ani, când se organizează această fază a competiţiei, iar intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Culturism şi Fitness în parteneriat cu clubul Titanic Body Building şi Primăria Sâncraiul de Mureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.