Navetiștii harghiteni cer reintroducerea unor trenuri

Adrian Jean Andrei, a discutat cu reprezentanţii CFR Călători, sucursala Braşov, posibilitatea reintroducerii unor trenuri pentru navetişti

Adrian Jean Andrei, a discutat cu reprezentanţii CFR Călători, sucursala Braşov, posibilitatea reintroducerii unor trenuri pentru navetişti

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a discutat cu reprezentanţii CFR Călători, sucursala Braşov, posibilitatea reintroducerii unor trenuri pentru navetişti, în contextul în care s-au înmulţit sesizările din partea unor agenţi economici care nu-şi pot desfăşura activitatea în mod normal deoarece salariaţii nu pot ajunge la timp la lucru.

Prefectul a menţionat, în cadrul întâlnirii, că anularea unor trenuri afectează un număr mare de elevi şi de cadre didactice, iar operatorii economici, în special cei din Miercurea Ciuc, care îşi desfăşoară activitatea în trei schimburi, au dificultăţi mari întrucât salariaţii ajung la lucru cu întârziere.
,,Având în vedere imposibilitatea desfăşurării activităţii unor agenţi economici în condiţii de normalitate, cu consecinţe grave, menite să afecteze climatul economico-social al judeţului Harghita, prin scoaterea unor curse din Mersul Trenurilor, intrat în vigoare în decembrie 2013, am solicitat o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Transport – CFR Călători, Sucursala Braşov. Am cerut găsirea unor soluţii pentru ca salariaţii cu program de muncă din schimburile doi şi trei să poată începe programul de lucru fără întârziere”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei, după finalizarea discuţiilor.

Rutele cu probleme

Potrivit sursei citate, rutele cu probleme sunt Miercurea Ciuc-Izvoru Olt şi retur, Miercurea Ciuc-Ghimeş şi retur şi Miercurea Ciuc-Băile Tuşnad şi retur. Prefectul a precizat că de anularea trenurilor sunt afectaţi 400 de salariaţi şi aproximativ 700 de elevi şi cadre didactice.
Reprezentanţii CFR i-au cerut sprijinul prefectului pentru a inventaria numărul de beneficiari care făceau naveta cu aceste trenuri, urmând ca solicitarea reintroducerii unor curse să fie discutată de prefect cu ministrul Transporturilor.
În toamna anului trecut, prefectul Harghitei a reuşit să obţină menţinerea trenului Regio 4502, Deda-Topliţa-Gheorgheni, folosit de foarte mulţi navetişti din zonă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.