Neajunsurile populației, în vizorul investițiilor sociale IV

primaria_sovataÎntr-o perioadă destul de dificilă financiar pentru o parte a populației investițiile sociale au rolul de a diminua o parte din neajunsurile populației.
De aceea, săptămânalul Punctul și-a propus să prezinte principalele investiții sociale din județul Mureș din ultimii ani. Dacă în numerele trecute ale săptămânalului nostru am prezentat investițiile sociale din Tîrgu-Mureș, Reghin, Tîrnăveni, Sărmașu, Miercurea Nirajului și Sighișoara în numărul acesta vom prezenta investițiile sociale din Sovata.
Proiecte realizate
Informațiile privitoare la investițiile sociale din Sovata le-am obținut printr-un document semnat de Bokor Eva, Şef Serviciu Relaţii cu publicul, Administraţia publică şi juridic din cadrul Primăriei Sovata. Astfel, din fonduri europene, în ultimii doi ani nu s-au realizat investiții sociale în Sovata.
Dar, din surse proprii au fost demarate câteva investiții. În domeniul cultural, a fost construită Casa memorială Kusztos Endre, în valoare de 496.000 de lei (constructor SC Atlas Company SRL).
În domeniul educațional, printr-o investiție de peste 621.000 de lei, s-a extins clădirea la Școala Generală „S. Illyes Lajos” (realizator: SC Heba Cons SRL).
O altă investiție a fost realizată în domeniul medical, unde a fost extins spitalul cu cabinete de specialitate din Sovata (investiție în valoare de aproape 560.000 de lei, realizator Heba Cons SRL).
Investiții de viitor
Potrivit strategiei de dezvoltare elaborată în anul 2013, în perioada 2014 – 2020 sunt planificate mai multe investiții sociale în Sovata.
Mai întâi amintim, în domeniul educațional, construirea unui campus pentru Liceul Tehnologic „Domokos Kazmer”, în valoare de peste 13 milioane 750 de mii de lei.
Apoi, un proiect de infrastructură se referă la introducerea rețelei de apă și canalizare pentru localitatea Săcădat, proiect în valoare de peste 7 milioane 650 de mii de lei.
În final, menționăm proiectul din domeniul transporturilor, intitulat Modernizare drum comunal DC 49 (acces spre localitatea Ilieși), în valoare de aproape 17 milioane de lei.

Titi DÃLÃLÃU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.