Negocierile UDMR – PCM se apropie de finalizare

borbelyVicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat luni pentru AGERPRES că în urma celei de-a doua runde de negocieri purtate de Uniune cu Partidul Civic Maghiar nu s-a ajuns încă la o înţelegere în privinţa participării pe o listă comună la alegerile europarlamentare, însă consideră că punctele de vedere ale celor două formaţiuni se apropie. ‘Am avut o a doua întâlnire cu Partidul Civic Maghiar din câte văd eu, la fel cum au înţeles şi în 2012, la alegerile parlamentare, au înţeles că e mai bine să nu pornească împotriva noastră, pentru că am dovedit la alegerile locale că avem circa 90% din voturile maghiarilor şi atunci ar fi bine să cădem la o înţelegere. Încă nu suntem în faza în care să ne fi înţeles, dar cred că ni se apropie punctele de vedere. Nu am discutat numai despre alegerile europarlamentare, ci şi despre preconizata lege a autonomiei, despre alte probleme care ţin de identitatea noastră. Şi eu sper să cădem de acord cât de curând, am stabilit să avem o listă de probleme şi în săptămâna următoare să începem discuţia concret pe aceste teme, urmând ca, eu sper, PCM să achieseze la lista noastră, a UDMR pentru europarlamentare, care va fi o listă UDMR, cu politicieni UDMR’, a afirmat Laszlo Borbely.

El a spus că nu s-a discutat dacă pe lista de candidaţi a UDMR se va regăsi vreun candidat din partea PCM şi nici eventuale locuri pe listă.

Laszlo Borbely a precizat că, deşi data limită de înscriere a dosarelor de candidatură la alegerile pentru Parlamentul European, la sediul Comisiei Electorale a UDMR, este 15 februarie, negocierile cu PCM pot continua şi după această dată.

Vicepreşedintele politic al UDMR a subliniat că până la această dată se discută despre înregistrarea a patru dosare de candidatură de către europarlamentarii Winkler Iuliu şi Sogor Csaba, dar şi din partea lui Vincze Lorant şi Eckstein Kovacs Peter.

În privinţa candidaturii europarlamentarului Laszlo Tokes, vicepreşedintele politic al UDMR a spus că acesta ‘a demonstrat din nou nu e capabil de dialog’, că a refuzat un astfel de dialog cu UDMR şi că anunţul său că ar putea candida ca independent la Parlamentul European îl va face să rămână izolat, întrucât el ‘a fost tot timpul independent’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.