Nicio pârtie de schi practicabilă

schi skiPeste 20 de pârtii de schi sunt omologate în judeţul Harghita, dar niciuna dintre ele nu este practicabilă deocamdată din cauză că stratul de zăpadă nu este suficient de mare.

Şeful Serviciului Judeţean de Salvaspeo Harghita, Fekete Ors, a declarat că aceste pârtii sunt răspândite pe întreg teritoriul judeţului şi sunt destinate atât schiorilor amatori, cât şi celor profesionişti. În fiecare toamnă pârtiile de schi omologate sunt verificate de salvamontişti pentru a se vedea dacă sunt respectate măsurile de siguranţă, dacă sunt amplasate indicatoare sau dacă este amenajat un punct de prim ajutor.

Au pornit tunurile

În unele zone ale judeţului Harghita, administratorii pârtiilor au pornit deja tunurile de zăpada artificială şi speră că în curând iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia fără probleme.
Kristay Peter, preşedintele Asociaţiei ,,Panorama 1745”, care reuneşte reprezentanţii tuturor firmelor din domeniul turistic din staţiunea Băile Harghita, a declarat că s-a pus în funcţiune tunurile de zăpadă şi se speră că, dacă temperaturile vor fi suficient de scăzute, în cursul zilei de sâmbătă să existe condiţii de schiat.
Kristay Peter a subliniat că în acest an s-au amenajat noi pârtii de schi în Băile Harghita şi ele au fost interconectate, iar în acest sezon pasionaţii acestui sport vor avea la dispoziţie 7,3 kilometri de pârtii.
,,Avem acum patru teleschiuri, pârtiile sunt interconectate şi schiorii pot colinda fără prea mare efort pe cei 7,3 kilometri de pârtie”, a precizat Kristay.

14 decembrie

La rândul său, Sipos Zoltan, administratorul celor patru pârtii de schi de la Harghita-Mădăraş, a declarat că de câteva zile, de când vremea s-a răcit, a pus în funcţiune instalaţia de zăpadă artificială şi speră că în 14 decembrie se va putea schia pe una dintre pârtii.
,,În timpul verii am amenajat pârtiile, iar de când vremea s-a răcit şi sunt minus 8 sau minus 9 grade Celsius, instalaţiile de zăpadă artificială funcţionează fără probleme şi sperăm că pe 14 decembrie se va putea schia. La sfârşitul lui decembrie începem şi amenajarea snowparkului, care să primească turiştii de Revelion”, a spus Sipos Zoltan.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.