Nicio propunere de completare a Planului de Dezvoltare

dezv judetuluiDupă o săptămână de la iniţierea dezbaterii publice pe Planul de Dezvoltare a Judeţului Mureş 2014-2020 (PDJ), pe adresa Consiliului Judeţean (CJ) Mureş nu a sosit nicio propunere de modificare sau de completare a documentului care va sta la baza accesării fondurilor nerambursabile în perioada 2014-2020.
Biroul de presă al CJ Mureş a precizat miercuri că până la această dată nu s-a formulat nicio propunere deşi a fost iniţiată dezbaterea publică pe cele două capitole importante ale PDJ şi anume Profilul socio-economic al judeţului Mureş şi Analiza SWOT, care fundamentează strategia pentru următoarea perioadă.
Profilul socio-economic furnizează o evaluare cantitativă şi calitativă a condiţiilor existente în judeţul Mureş, arată informaţii de bază şi analizează tendinţele-cheie în domeniile de dezvoltare relevate. Analiza SWOT   evidenţiază punctele tari şi punctele slabe ale judeţului Mureş, asociate cu oportunităţile şi ameninţările existente.
Data limită de trimitere a propunerilor pentru eventuala completare sau modificare a proiectului Planului de Dezvoltare a Judeţului Mureş 2014-2020 este 15 iulie.
Potrivit CJ Mureş, Planul de Dezvoltare a Judeţului Mureş 2014-2020 este un document de programare strategică, prin care se identifică nevoile şi se stabilesc priorităţile de dezvoltare ale judeţului nostru în următorii 7 ani de programe financiară comunitară, iar cele două documente de analiză stau la baza Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Mureş 2014-2020, aflată în curs de elaborare.
Planul de Dezvoltare a Judeţului este rezultatul unui proces partenerial, la care îşi aduce contribuţia grupul judeţean de lucru pentru elaborarea PDJ Mureş, care numără 47 de membri, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului economic şi academic, sindicate, instituţii publice şi  administraţii locale.
agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.