Niciun mureşean în Guvernul Grindeanu

Guvernul propus de premierul desemnat Sorin Grindeanu va avea doi vicepremieri şi următorii miniştri:

 1. Vicepremier şi ministru al Dezvoltării: SEVIL SHHAIDEH (s-a nascut la 4 decembrie 1964 si a absolvit Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti in 1987. Potrivit Pro TV, Liviu Dragnea si Nicusor Constantinescu i-au fost martori la cununia din 2011, cu sirianul Akram Shhaideh, al doilea sot)
 2. Vicepremier şi ministru al Mediului: DANIEL CONSTANTIN (s-a născut la 26 iunie 1978, la Piteşti. Este de profesie inginer, urmând cursurile Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (1997-2002). În 2004 a absolvit un master în managementul calităţii şi inovaţiei (USAMVB) şi a urmat un curs de ”Îmbunătăţirea managementului strategic” )
 3. Ministru delegat pentru fonduri europene: MIHAELA TOADER (Mihaela Virginia Toader a absolvit cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” in 2002. In 2005, a absolvit Masterul „Spatiul Public European”, din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. fost consilier pentru afaceri europene in cadrul Secretariatului General al Guvernului (2003-2008) si director al Directiei de Politici Publice din cadrul aceleiasi institutii (2008-2013))
 4. Ministrul Muncii: OLGUŢA VASILESCU (s-a născut la 18 noiembrie 1974, a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi a devenit doctor în Sociologie la Universitatea din Bucureşti. În prezent, ea este primar al municipiului Craiova, obţinând totodată şi un mandat de deputat. Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, relatează news.ro)
 5. Ministrul Economiei: ALEXANDRU PETRESCU (este Director General la Poşta Română, membru al Consiliului de Administratie al C.N. Posta Romana S.A. si Presedinte al Consiliului de Administratie al C.F.R. Calatori S.A.)
 6. Ministrul de Externe: TEODOR MELEŞCANU(s-a nascut in Brad, Hunedoara, are 75 de ani si este diplomat de cariera de 50 de ani, primind gradul diplomatic in 1966.A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in 1964 si a urmat cursuri postuniversitare pe relatii internationale intre 1964 si 1966, primind titlul de Dotor in Drept International in 1973 de la Universitarea din Geneva.)
 7. Ministrul de Finanţe: VIOREL ŞTEFAN (s-a născut la 26 iulie 1954, la Mitoc, în judeţul Botoşani. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, în 1980, iar în 2002, a susţinut doctoratul în economie, la Universitatea „Dunărea de Jos”)
 8.  Ministrul Justiţiei: FLORIN IORDACHE (născut la 14 decembrie 1960, în Caracal; are 57 de ani. Florin Iordache, de meserie inginer, a intrat în politică în 1996, când a devenit viceprimar al oraşului Caracal. Din anul 2000, şi-a început primul mandat ca deputat.)
 9. Ministrul delegat pentru afaceri europene: ANA BIRCHALL (s-a născut în 30 august 1973, în oraşul Mizil, judeţul Prahova, şi este căsătorită cu Martyn Birchall, alături de care are un copil. Este licenţiată în Ştiinţe Juridice la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, în anul 1996 absolvind şi Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale Nicolae Titulescu, ca şef de promoţie.)
 10. Ministru de Interne: CARMEN DAN(nascuta in 1970, in Videle a fost prefect de Teleorman in perioada martie – octombrie 2016, inainte ocupand functia de subprefect. A fost singura femeie prefect in Teleorman. A demisionat din functia de prefect pentru a candida la Senat din partea PSD, unde a si fost cap de lista. Potrivit Adevarul, Carmen Daniela Dan a fost consilier juridic si director executiv in cadrul Consiliului Judetean Teleorman din 2002 pana in iunie 2012, lucrand alaturi de Liviu Dragnea)
 11. Ministrul Agriculturii: PETRE DAEA(s-a născut la 2 noiembrie 1949, la Șișești, județul Mehedinți. A absolvit Facultatea de Agronomie Timișoara (1973), specializarea inginer agronom. A absolvit Institutul de Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie și Administrație (1982-1983). Este doctor în agronomie.)
 12. Ministrul Apărării: GABRIEL LEŞ (in varsta de 41 de ani, este casatorit si are trei copil. Este licentiat in economie la Universitatea de Vest Timisoara si a urmat si cursuri de masterat in „Managementul financiar contabil si juridic al firmei”)
 13. Ministrul Sănătăţii: FLORIN BODOG(senator si fost secretar de stat ide profesie medic chirurg, decan al Facultatii de Medicina si Farmacie la Universitatea din Oradea, s-a confruntat cu suspiciuni de plagiat si de nereguli privind activitatea sa academica, pe care le-a respins declarativ. A criticat constant guvernul tehnocrat si in special deciziile ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu.)
 14. Ministrul Transporturilor: RĂZVAN ALEXANDRU CUC(are 33 de ani, Cuc este directorul Zonei Libere Giurgiu si fusese anterior director consilier judetean si purtator de cuvant al PSD.a fost secretar de stat la Transporturi, numit in octombrie 2015 de catre Victor Ponta. Cuc a fost dat afara de la Transporturi in mai 2016 de catre premierul Ciolos dupa ce acesta ar fi participat la un miting electoral PSD in Giurgiu.)
 15. Ministrul Culturii: IONUŢ VULPESCU(s-a nascut pe 17 iunie 1976, la Targoviste. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, are un master in Doctrina si Cultura si un doctorat in Filosofie, potrivit informatiilor de pe blogul sau.)
 16. Ministrul Educaţiei: PAVEL NĂSTASE (65 ani, este președintele Senatului Academiei de Studii Economice din București (ASE) și a fost rector al instituției. El predă informatica de gestiune, fiind la bază analist și programator. Este absolvent de ASE și de Matematică și a luat doctoratul în 1986 tot la ASE cu specializarea Calcul economic și cibernetica economică.)
 17. Ministrul Cercetării: ŞERBAN VALECA (nascut in 23 iunie 1956, este presedintele Consiliu Stiintific al Institutului de Cercetare Nucleara din Pitesti, profesor doctor la Universitatea din Pitesti si membru corespondent al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania)
 18. Ministrul Energiei: TOMA PETCU(s-a născut la 29 aprilie 1978, este căsătorit, are un copil şi este de profesie inginer constructor.)
 19. Ministrul Apelor şi Pădurilor: ADRIANA PETCU (În decembrie 2014, Adriana Petcu a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate care o găsea în conflict de interese, pe motiv că „în exerciţiul funcţiei de director, Adriana Petcu a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului „SIGMA FOR WATER)
 20. Ministrul Comunicaţiilor: AUGUSTIN JIANU(s-a născut la 23 mai 1986. A absolvit Liceul de Informatică „Ștefan Odobleja” din Craiova (2005), Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității „Politehnica” din București (2011) obținând licența de inginer în automatică și informatică aplicată, potrivit site-ului www.cert.ro)
 21. Ministrul Tineretului: MARIUS DUNCA( fostul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) membru PSD şi a fost preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a Tineretului Social Democrat (TSD). A fost, în perioada iunie – noiembrie 2009, director coordonator al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov. A absolvit în 2004 Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Transilvania și a obținut un doctorat la aceeași universitare, intitulat „Optimizarea proiectării utilajelor tehnologice”.)
 22. Ministrul consultării publice şi dialogului social: GABRIEL PETREA (născut la 30 octombrie 1984, la Focşani, judeţul Vrancea.licenţiat al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (2008). Doctorat în Management Organizaţional (Universitatea Politehnica Bucureşti, 2012)Viceprimar la Primăria Sectorului 6 Bucureşti (2012-2015) şi consilier local la Primăria Sectorului 6 Bucureşti (2016)Secretar general al Tineretului Social Democrat (TSD)Secretar general al Tineretului Social Democrat (TSD)
 23. Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul: GRAŢIELA GAVRILESCU(, născută pe 24 iunie 1966, în Bucureşti. Are 48 de ani şi a absolvit în 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimică – Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti. A fost membru PNL Prahova din 2004 până în 2013. Din martie 2011 a devenit vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL.În intervalul 2004-2007, Graţiela Gavrilescu a fost viceprimar al municipiului Ploieşti.În perioada 2007 până în prezent, a deţinut funcţia de deputat şi este membră a Comisiei pentru sănătate şi familie.inginer chimist.)
 24. Ministrul pentru Mediul de Afaceri: FLORIN JIANU(în vârstă de 40 de ani, a fost ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism în Guvernul Ponta III, preluând funcţia în martie 2014 de la Maria Grapini. Născut la 30 decembrie 1976 în Slatina (judeţul Olt), Jianu a absolvit Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din oraşul natal, iar în 1999 a terminat Facultatea de Matematică la Universitatea Bucureşti)
 25. Ministrul Turismului: MIRCEA DOBRE(38 ani, s-a născut la Constanţa şi este la al doilea mandat de deputat PSD. Tatăl său, Mircea Dobre este consilier PSDFamilia deţine firma Dobre şi Fiii, care a câştigat în trecut mai multe contracte cu Consiliul Judeţean Constanţa pentru programul Laptele şi cornul, scrieEconomica.net)
 26. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni: ANDREEA PĂSTÎRNAC(ambasador al României în Israel. În vârstă de 49 de ani,(n. 24 sept. 1967) ea activează în MAE din anul 1993 şi a mai fost ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv. În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv, scrie News.ro)

EM

 

 

 

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.